12 Yıldır AK Parti Karabük İl Yönetiminde bulunan ve halen İl Başkanı Ferhat Salt'ın yönetimindeki Orçun Tahmaz'ın Kardemir'den gitmesini kim istedi?

KARDEMİR A.Ş.’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz, şirketteki görevinin ilk günü Sosyal İşler Müdürü Orçun Tahmaz’ın kurumdan istifasını istemesi, Karabük’te büyük şaşkınlık oluşturdu.

Orçun Tahmaz, 15 yıldır Kardemir’de beyaz yakalı olarak çalışıyordu. Karabük’te doğmuş, büyümüş bir kişi kendisi. Ayrıca Karabük’te iyi tanınan, eskilerin çok deneyimli sendikacısı Ruhi Ayhan’ın da damadıdır.

Tahmaz’ın Kardemir’den istifa ederek, mecburen ilişik kesmesine herkes gibi biz de şaşırdık. Neden 15 yıldır çalıştığı Kardemir’den ayrılmak zorunda kaldı?

Oflaz, onu sadece Sosyal İşler Müdürlüğü’nden alabilir ve başka bir pasif göreve verebilirdi. Bu da Sayın Oflaz’ın en tabii tasarruf hakkıdır.

Dedik ya; Ama neden şirketten gönderildi?

Orçun Tahmaz, aynı zamanda uzun yıllardır AK Parti Karabük İl Teşkilatı’nda da görev almış birisidir ve halen İl Başkanı Ferhat Salt’ın yönetiminde bulunuyor.

Tahmaz’ın, Timurçin Saylar ile başlayan AK Parti Karabük İl Yönetim Kurulu üyeliği bildiğimiz kadarıyla 12 yıldır kesintisiz sürüyor.

Orçun Tahmaz’ın kurumdan ayrılmasının istenilmesi, yüzeysel bakılacak o kadar basit bir konu değil. Çünkü, Kardemir’deki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılan Prof. Dr. İsmail Demir, hükümetin Karabük’teki siyasi temsilcileri ile arası bir hayli bozuktu.

AK Parti Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve İl Başkanı Ferhat Salt ile tüm diyalogları kopmuştu Demir hocanın.

Hatta İsmail Demir’in Cumhurbaşkanına dahi şikayet edildiğini biliyoruz ve siyasetin yerel temsilcileri ile bir yılı aşkındır yaşadığı kopukluk, kendisinin Kardemir’den ayrılmasına neden olan en büyük etken olarak görülüyor.

Peki…

Kardemir’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz, saf biri mi?

Asla…

Daha görevinin ilk günü AK Parti’de halen İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Orçun Tahmaz’ı şirketten göndererek, İsmail Demir gibi Karabük siyaseti ile kavgalı mı olmak istedi? Kesinlikle hayır…

Öyleyse Oflaz, kimin veya kimlerin isteği ile Tahmaz’ı Kardemir’den gönderdi?

İşte bu olayın sırrını açığa çıkartacak soru budur.

AK Parti Karabük Milletvekilleri, Karabük Belediye Başkanı ve İl Başkanı müsaade etmese Tahmaz, asla Kardemir’den gönderilmezdi.

Hala anlayamadığımız bir konu da şu; Ferhat Salt, kendi yönetim kurulu üyesi olan Orçun Tahmaz’ın ilişik kesmesine neden müsaade etti?

Daha da açık bir şeyler söylemeye gerek var mı?

Parti müsaade etmeseydi, Tahmaz gitmezdi.

Öte yandan Tahmaz, AK Partililerin istemediği İsmail Demir’e çok yakın bir isimdi.

Sırf bu nedenden dolayı Tahmaz’ın 12 yıldır içinde bulunduğu kendi partisi mi böyle olmasını istedi?