Dün yaşanan okuldaki akran zorbalığı ile ilgili yetkililerden bir açıklama beklenirken, yeni Vali kamuoyunu bilgilendirmedi bile.

Karabük Endüstri Meslek Lisesi’nde dün yaşanan olayın, ne yazık ki ‘Akran Zorbalığının’ dehşet verici boyuta ulaştığını bir kere daha ortaya serdi.

İddiaya göre 2-3 kişilik bir öğrenci grubu, aynı yaşta olduğu belirtilen 15 yaşındaki B.K.’ya okul içinde saldırdı.

Sınıfta başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü, olay koridorlara kadar taşındı. Sonunda genç öğrenci baygın ve bilinci kapalı halde hastaneye kaldırıldı.

Talihsiz genç aldığı darbeler nedeniyle, şimdi gözlerinden birini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Bu noktada insanın aklına ister istemez şu soru geliyor;

Dakikalarca sürdüğü belirtilen bu olay sırasında okulda hiçbir öğretmen ya da yetkili bir şey görmedi mi, duymadı mı?

Bir çocuk okulun içinde bayılıncaya kadar dövülüyor ve kimse müdahale etmiyor…

Bu nasıl bir ihmal, nasıl bir boşluktur?

Dün akşam saatlerinde yaşanan bu olay haberlerimize yansıdı. Ancak görünen o ki olayın vahameti, sıradan bir disiplin vakasının çok ötesinde.

Özellikle lise çağındaki gençler arasında akran zorbalığına artık çok daha sık rastlıyoruz. Gücü yetenin, gücü yetmeyene şiddet uyguladığı bir düzen neredeyse kanıksanmış, yerleşik bir sorun haline geldi. Bu tablo, yalnızca okulları değil, toplumun geleceğini de doğrudan ilgilendiriyor.

Başta Milli Eğitim olmak üzere tüm yetkililerin bu konuda daha somut ve etkili adımlar atması gerektiği açık.

Elbette “şöyle yapılmalı, böyle yapılmalı” demek kolay. Ancak gelinen noktada insan ister istemez şu soruyu soruyor;

Nasıl bir memlekette yaşıyoruz?

Ya da yaşadığımız bu memleket ne hale geldi?

Böylesine ciddi bir olayın ardından kamuoyunun bilgilendirilmesini, en azından toplum vicdanını bir nebze olsun rahatlatacak açıklamaların yapılmasını bekledik.

Karabük Valisi Oktay Çağatay’dan bir açıklama gelir, kamuoyu aydınlatılır diye düşündük.

Ama yanılmışız.

Ne valilikten ne de Milli Eğitim Müdürlüğü’nden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bu suskunluk, adeta olayın yok sayıldığı izlenimini doğuruyor.

Halbuki ortada ciddi bir şiddet vakası ve hayatı değişme riski taşıyan bir çocuk var.

Bu memlekette kamuoyuna karşı sorumluluk hisseden ve önemseyen yöneticileri artık uzun yıllardır özler olduk?

Karabük’ün adı gibi bahtı da hep böyle “Kara” mı olacak?