Engin Koçali 'nin 19.10.2023 tarihli ve "TEŞEKKÜRLER BAŞKAN: 100.YIL ARTIK TEMİZLENİP GÜZELLEŞİYOR" Başlıklı Köşe Yazısı

Karabük'ün 100.Yıl Mahallesi: "Çöplüğe Dönüşen" Dediğimiz Bölge Artık Temizlenip Güzelleşiyor!

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Karabük'ün Çöplüğe Dönüştürülen Mahallesi: 100.Yıl" başlıklı yazımızın ardından hızlı bir şekilde müdahale ederek gereken çalışmaların başlatılması için talimat verdi. Başkan Vergili'nin bu duyarlılığına minnettarız ve Karabük için yaptığı çalışmalara her zaman takdirle yaklaşıyoruz.

Park ve Bahçeler Müdürü Aydın Karataş, başkanın direktifleri doğrultusunda hemen çalışmalara başlandığını müjdeleyen bilgiyi beni arayıp iletti. İlgi ve alakalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

SABIR BEKLİYORUZ

Park ve Bahçeler Müdürü Karataş, 100. Yıl Mahallesi'nde yapılması gerekenler konusunda öncelikli sorunların tespit edildiğini ve bunların hızla çözüme kavuşturulacağını belirtti. Diğer sorunların ise biraz zaman alabileceğini ve bu hizmetlerin her mahalle için yapılacağını belirterek vatandaşlardan sabır beklediğini ifade etti.

Bugün başlayan çalışmalarla alanların düzenlenerek güzelleştiği 'kısa günün güzel görüntüsü' olarak açık bir şekilde görülebilir. 

Sayın Karataş'ın samimiyetinden kesinlikle bir şüphemiz yok ve kendisine inanıyoruz. Fakat biz yine de her zaman olduğu gibi yapılan güzel hizmetlerin takdircisi, verilmeyen hizmetlerin eleştiricileri olarak vatandaşın kızgınlıkla haykırdığı sesin gürleşmiş hali olacağız.

★★★

Belediye Başkanlığı, yöneticilik pozisyonları içinde en zor olanlardan biridir, özellikle küçük bir şehirde olduğunuzda bu daha da zorlaşır. Herkesi tanıdığınız için sürekli taleplerle karşılaşırsınız ama herkesi memnun etmek imkansızdır. Bunun en basit örneğini son günlerde yaşamadık mı? Bir parti ilçe başkanının kişisel talepleri yerine getirilmedi diye, hizmet vermek için çabalayan kadın belediye başkanına küfür etme cüretini göstermesi bu durumu en iyi örnekleyen bir davranış değil mi?

HALK YAPILAN HER HİZMETİ TAKDİR EDER

Tekrar seçilmek için çalışan belediye başkanları, genellikle altyapı yatırımlarına pek önem vermezler. Daha çok göze hitap eden, ruhu okşayan yatırımlar yaparlar. Ancak vatandaş için önemli olan, şehir için yapılan altyapı yatırımlarıdır. Bu yatırımlar, kazılmış, köstebek yuvasına dönmüş trafiğin akmadığı yollar, çamur deryası haline gelmiş kaldırımlar gibi olumsuzluklara neden olabilir ve geçici olarak rahatsızlık yaratabilir. Bu riski göze almak istemeyen birçok başkan vardır. Ancak Rafet Vergili, üç dönem boyunca belediye başkanı olarak seçilmeye devam etti ve görev süresi boyunca ağırlıklı olarak altyapı hizmetlerine odaklandı. Bir daha seçilememe endişesini umursamadan Karabük'ün geleceğini garanti altına aldı.

MEYVELERİ GELECEKTEKİ BAŞKANIN

Başkan Vergili'nin yaptığı altyapı yatırımlarının meyvelerini, gelecekteki başkan yiyecektir. Çünkü gelecekteki başkan, inşa edilmiş yeterli altyapı yerine daha çok üstyapı yatırımlarıyla insanın ruhunu okşayan, göze hoş gelen projeler gerçekleştirecektir. Bu da başkanın koltuğunu sağlamlaştırmasını sağlayacaktır. Şayet kendisi Mart 2024'deki yerel seçimlerde aday olup kendi rekorunu egale ederek 4'üncü defa seçilirse, gerçekleştireceği üstyapı yatırımlarıyla belki de 5'inci başkanlığına yaklaşmış olacak.

Önceki eleştirisel makalemiz ile başkanı, büyük ölçüde bitirmiş olduğu altyapı çalışmalarının ardından görselliğe hizmet eden üstyapı çalışmalarına yönlendirerek muhtemel adaylığında pozitif puanlar almasına vesile olduk belki de.

Kim bilir...
 

KARABÜK'ÜN ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞEN MAHALLESİ: 100.YIL Makale: KARABÜK'ÜN ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞEN MAHALLESİ: 100.YIL