Karabük AFAD Yetersiz Kalınca KARDOFF'tan Yardım İstedi

Safranbolu ilçesinde Dere Tarla mevkiinde araçları uçurumun kenarında mahsur kalan gençleri kurtarmak için bölgeye giden AFAD görevlileri yetersiz kalınca KARDOFF'tan yardım istedi.

Önceki gün ajanslara bir haber düştü. Biz de haberi UÇURUMUN KENARINDAN DÖNDÜLER başlığı ile manşetten yayımladık. Yayımladık yayımlamasına da habere duyarlı olan bir çok okuyucumuz haber merkezimizi arayıp tepkilerini dile getirdi.

Haberin içeriği özetle şu şekildeydi;

Safranbolu'nun Dere Tarla mevkiine giden 5 genç yağmurdan dolayı yumuşayan toprak zeminden araçlarını çıkarmak isterlerken kaydırarak uçurumun kıyısında mahsur kalmışlar. Korkuyla araçtan dışarı atlayıp kendilerini kurtarmışlardı ama araç uçurumun kenarında kalmış ve aşağıda da yol vardı. Yardım için itfaiyeyi aramışlar ve itfaiye ekipleri de polis ekipleriyle beraber olay yerine intikal etmişti. Aracı çıkarmak için verilen çabalar sonuç vermeyince ekipler doğal olarak tam donanımlı AFAD 'dan yardım istemişti. Olay yerine gelen AFAD ekipleri ise aracı ağaca bağlayıp Karabük Safranbolu Otomobil ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Kulübü Derneği olan KARDOFF'dan yardım istedi.

Her türlü donanıma sahip olan ve sürekli eğitimler verilen AFAD'ın yetersiz kalıp KARDOFF'tan yardım istemesi duyarlı okuyucularımız tarafından tepkiyle karşılandı ve Türkiye'nin en güzide ve başarılı kurumlarından olan AFAD'ın Karabük'te bu hale düşürülmesinden kaygılandıklarını dile getirip şu soruları sordular ve önerilerde bulundular;

- Herhangi bir afet olduğunda AFAD'ı mı arayacağız, yoksa KARDOFF'u mu?

- Bizi AFAD mı kurtaracak, KARDOFF mu?

- Kurtarmayı KARDOFF yapıyorsa AFAD'a ne gerek var?

- AFAD, bir aracı çamurdan çıkaramayacak kadar aciz mi?

- KARDOFF'un numarası var mı? Yardıma ihtiyacımız olduğunda onlara nasıl ulaşacağız?

- Bir insanın aracıyla yaptığını koskoca AFAD yapamadı mı?

- Bu haber doğru mu? Ne olur şaka olduğunu söyleyin.

- AFAD'ı kapatsınlar yerine KARDOFF'u getirsinler.

- KARDOFF başkanını AFAD'a müdür olarak atasınlar.