Karabük Üniversitesi (KBÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan PhotonX takımı dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te düzenlenen Girişim Yarışmalarında Haberleşme ve İletişim Teknolojileri Kategorisinde "nü kazandı.

Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST; Girişim Yarışması, Eğitim Teknolojileri, Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri, Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri, Tarım Teknolojileri, Haberleşme ve İletişim Teknolojileri, Turizm Teknolojileri, Çevre, Enerji ve İklim Teknolojileri, Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri, Afet Yönetim Teknolojileri ve Engelsiz Yaşam Teknolojileri olmak üzere 10 temada gerçekleşti.

TEKNOFEST Ankara’da Karabük Üniversitesini Haberleşme ve İletişim Teknolojileri kategorisinde Mehmet Emin Çil, Osman Yusuf Ersöz, Mehmet Kutluhan Önsöz, Mert Ercan Kahriman, Eray Gülnar’dan oluşan PhotonX takımı ile Afet Yönetim Teknolojileri kategorisinde Celalettin Aydemir, Ayşe Hümeyra Cengiz, Ümran Aygür ve Eyüp Kaya’dan oluşan Owline takımı ile temsil etti.

Yapılan final sunumunun ardından Haberleşme ve İletişim Teknolojileri kategorisinde Doç. Dr. Muhammet Tahir Güneşer’in danışmalığında Mehmet Emin Çil, Osman Yusuf Ersöz, Mehmet Kutluhan Önsöz, Mert Ercan Kahriman, Eray Gülnar’dan oluşan ve Karabük Gençlik Merkezi tarafından da desteklenen PhotonX takımı en iyi girişim ödülünü kazandı.