Yenice Belediye Başkanı Ş. Sertaş Karakaş, ilçedeki altyapı ve yol çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.
Karakaş; AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç ile Yenice İlçe Teşkilatıyla uyum ve koordinasyon içinde çalıştıklarını vurguladı.
Yenice Belediye Başkanı Ş. Sertaş Karakaş, ilçede devam eden içme suyu, doğalgaz, yol ve üstyapı çalışmalarıyla ilgili kamuoyuna kapsamlı bir açıklamada bulundu.
Altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolların vatandaşları zaman zaman mağdur ettiğinin farkında olduklarını belirten Karakaş, yaşanan sıkıntıların dile getirilmesini anlayışla karşıladıklarını ifade etti. Karakaş, Yenice’nin sahipsiz olduğu veya Ankara’dan ve hükümetten yeterli destek alamadığı yönündeki değerlendirmelerin ise gerçeği yansıtmadığını söyledi.
“İL BAŞKANIMIZ VE MİLLETVEKİLLERİMİZLE UYUM İÇİNDEYİZ”
Başkan Karakaş, Yenice için yürütülen çalışmalarda birlik ve beraberlik mesajı vererek, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç ile AK Parti Yenice İlçe Teşkilatıyla tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde hareket ettiklerini vurguladı.
Karakaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“AK Parti Karabük İl Başkanımız Sayın Ferhat Salt, Karabük milletvekillerimiz Sayın Cem Şahin ve Sayın Durmuş Ali Keskinkılıç, AK Parti Yenice İlçe Teşkilatımız ile birlikte Yenice’mizin ihtiyaçları doğrultusunda gece gündüz demeden, uyum ve koordinasyon içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
İlçenin ihtiyaçlarının yalnızca Ankara’daki görüşmelerde değil, Karabük ve Yenice’de gerçekleştirilen toplantılarda da ele alındığını belirten Karakaş, devam eden çalışmaların ve planlanan yatırımların birlikte takip edildiğini kaydetti.
ÖNCELİK İÇME SUYU VE DOĞALGAZ ALTYAPISI
Yıllardır yenilenmeyen içme suyu altyapısının modernize edilmesi ve doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasının öncelikli hedefleri olduğunu açıklayan Karakaş, bu çalışmalar nedeniyle birçok mahallede yolların kazıldığını söyledi.
Altyapı tamamlanmadan yapılacak asfaltın kısa süre içerisinde yeniden bozulabileceğine dikkat çeken Karakaş, kaynakların verimli kullanılması amacıyla asfalt ve üstyapı çalışmalarının altyapının tamamlanma durumuna göre etaplar halinde sürdürüleceğini ifade etti.
Karakaş, “Altyapı tamamlanmadan yapılacak asfaltın kısa süre içerisinde yeniden bozulmasını istemiyoruz. Su ve doğalgaz çalışmalarını tamamlayıp gerekli kontrolleri yaptıktan sonra üstyapı çalışmalarımıza daha güçlü bir şekilde geçeceğiz” dedi.
MAHALLELERDEKİ ÇALIŞMALARIN SON DURUMU
Yenice’de mahalle mahalle sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Karakaş, Merkez ve İsmetpaşa mahallelerinde asfalt çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını açıkladı.
Yirmibeşler Mahallesi’nde enerji hatlarının yer altına alınmasına yönelik proje devam ettiği için asfalt çalışmalarına henüz başlanamadığını belirten Karakaş, Kalaycılar, Atatürk ve Fatih mahallelerinde altyapı çalışmalarının sürdüğünü ve kutu bağlantılarına başlandığını bildirdi.
Karşıyaka ve Karakırıklar mahallelerinde ise çalışmaların birkaç gün içerisinde başlamasının planlandığını aktaran Karakaş, altyapısı tamamlanan bölgelerde yolların hızlı bir şekilde düzenleneceğini söyledi.
“GÜNÜ KURTARMAK İÇİN DEĞİL, GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Vatandaşlardan sabır ve anlayış isteyen Karakaş, yürütülen çalışmaların geçici çözümler üretmek amacıyla değil, Yenice’nin gelecek 50 ila 100 yıllık ihtiyaçları düşünülerek gerçekleştirildiğini dile getirdi.
Başkan Karakaş, önlerinde yaklaşık iki buçuk yıllık bir hizmet süresi bulunduğunu hatırlatarak, bu süre içerisinde altyapısı büyük ölçüde tamamlanmış, yolları ve üstyapısı yenilenmiş, daha modern ve yaşanabilir bir Yenice oluşturmak için çalışacaklarını kaydetti.
KYK YURDU VE KARABÜK-YENİCE YOLU TAKİP EDİLİYOR
Belediye çalışmalarının yanı sıra ilçenin ihtiyaç duyduğu devlet yatırımlarının da yakından takip edildiğini belirten Karakaş; KYK yurdu başta olmak üzere eğitim, ulaşım, altyapı ve diğer yatırımların Yenice’ye kazandırılması için ilgili kurumlar nezdindeki girişimlerin sürdüğünü bildirdi.
Karabük-Yenice Karayolu Projesi’nin ilçenin geleceğini doğrudan ilgilendiren önemli yatırımlar arasında bulunduğuna dikkat çeken Karakaş, projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini ifade etti.
“HİÇBİR MAHALLEMİZİ VE VATANDAŞIMIZI AYIRMIYORUZ”
Yenice’nin sorunlarını bilen ve çözüm için birlikte hareket eden bir anlayışla çalıştıklarını söyleyen Karakaş, hiçbir mahalleyi birbirinden ayırmadan ve hiçbir vatandaşı geride bırakmadan hizmet üretmeye devam edeceklerini vurguladı.
Vatandaşlardan gelen eleştirilerin kendileri için değerli olduğunu belirten Karakaş, devam eden altyapı çalışmalarının ve ilçeye kazandırılan yatırımların bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ve Yenice İlçe Teşkilatının belediyeye ve ilçeye verdiği desteğin açık olduğunu dile getiren Karakaş, desteklerinden dolayı teşekkür etti.
“YENİCE HEPİMİZİN”
Başkan Karakaş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Dün olduğu gibi yarın da birlik ve beraberlik içerisinde memleketimize ve hemşehrilerimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Yenice hepimizin. Bu güzel ilçeyi hep birlikte daha modern, daha yaşanabilir ve geleceğe daha güçlü hazırlanan bir Yenice haline getireceğiz. Vatandaşlarımızdan biraz sabır, biraz anlayış ve dua istiyoruz. İnşallah bugün yaşadığımız geçici sıkıntıların ardından hep birlikte çok daha güzel bir Yenice’yi göreceğiz. Her şey Yenice’miz için.”




