10 ili yıkıcı derecede etkileyen depremlerin ardından yapılan Kan Bağışı çağrılarına kulak veren Karabük'te yaşayan vatandaşlar, şehirdeki Kızılay'ın kan bağış merkezinde akın ederek kuyruklar oluşturdu.

Karabük Valiliği, depremin hemen ardından sabahın erken saatlerinde yaptığı, "Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası oluşacak olası kan ihtiyacı için tüm kamu görevlilerini ve Karabüklü hemşerilerimizi Kızılay kan merkezine kan bağışında bulunmaya davet ediyorum." açıklamasıyla vatandaşlar Kızılay'ın kan merkezine akın etmeye başlamıştı.

kizilay-kan-bagisi

İlginin yoğun olmasının ardından Karabük Valiliği sosyal medya hesaplarından bir açıklama daha yaparak vatandaşların kan bağışına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti ve çağrılarını yeniledi.

kizilay-kan-bagisi-2

Karabük Valiliği'nden yapılan çağrıda; "Kahramanmaraş'taki depremin ardından Kızılay'ın çağrısına kulak veren Karabüklü Hemşerilerimiz Kızılay’ın kan bağış merkezlerine akın ediyor.
Deprem bölgesinde oluşabilecek kan ihtiyacının karşılanması için tüm hemşerilerimizi kan bağış noktalarına kan bağışına davet ediyoruz.
" ifadelerine yer verildi.

kizilay-kan-bagisi-5

Öte yandan Karabük Üniversitesinde okuyan Türk asıllı öğrenciler de bağışa destek vermek için Türk Kızılayı Karabük Şubesine gelerek başvuruda bulunuyor.

Bağışta bulunanlardan Karabük Üniversitesi 4. sınıf öğrencisi, Türkmenistanlı Maral Ovezova, depremin ardından yapılan acil çağrı sonrası 3 arkadaşıyla kan bağışı yapmaya geldiklerini söyledi.

Türk Kızılay Karabük Şubesi Başkanı Av. Cemalettin Yavaşçı, deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Kan bağışı kampanyasını başlattık. Şu anda Safranbolu’da askerlerimiz yoğun bir şekilde kan veriyor. Merkezimizde de kan bağışı almaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın teveccühü yoğun. Bu kan talebimiz gelecek günlerde de devam edecek. Vatandaşlarımız diğer günlerde de bu hassasiyeti gösterirse çok daha iyi olacak” dedi.

Öncelikle nakdi bağış talep ettiklerini ifade eden Yavaşçı, “Lojistik anlamda aldığımız malzemeyi taşımamız da zaman ve maliyet aldığı için vatandaşlarımızdan ve hayırseverlerimizden nakdi bağış talep ediyoruz” diye konuştu
 

Editör: Haber Merkezi