AK Parti’de Belediye Başkan Adayı olmak isteyen ilçe başkanları bugün istifa ettiler.

Karabük Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya, Yenice İlçe Başkanı Erdal Yirmibeş, Belediye Başkan Adaylığı için, Eflani İlçe Başkanı Erdal Karaman ise İl Genel Meclis Üyeliğine Aday olmak için görevlerinden istifa ettiler.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri ile ilgili çalışmalarını hızlandıran AK Parti, ülke genelinde olduğu gibi Karabük’te de aday olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının bugün itibariyle istifa ettiler.

Karabük’e bugün gelen Bölge Koordinatörü, Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan’ın gözetiminde, Karabük Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya ve tüm yönetimi, Yenice İlçe Başkanı Erdal Yirmibeş ile Yönetim Kurulu ve Eflani İlçe Başkanı Erdal Karaman ile yönetimi istifa ederek görevlerini bitirdiler.

Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Belediye Başkan Adaylığı, Erdal Yirmibeş se Yenice Belediye Başkan Adaylığı için görevlerinden istifa ettiler. Eflani İlçe Başkanı Erdal Karaman ise İl Genel Meclis Üyeliğine aday olmak için istifa ederek, görevini sonlandırdı. İstifa eden ilçe başkanlarının tüm yönetim kurulu üyeleri de istifalarını sundu.    

Aynı gün yeni ilçe başkanlarını belirlemek için temayül yoklaması yapıldı ve belirlenen üçer aday birkaç güne kadar AK Parti Genel Merkezine çağırılarak, yeni ilçe başkanları belirlenip, atamaları yapılacak.

Atamaları yapılan ilçe başkanları ise yönetim kurulu üyelerini belirleyecek.

Editör: Ergün Başkaya