Engelli Bireylere Yönelik Aktif Yaşam Merkezi Protokolü Valilik makamında imzalandı.

Valilik Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol törenine Karabük Valisi Sayın Mustafa Yavuz, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ve diğer yetkililer katıldı.

Ülke genelinde 135 adet bulunan Engelli Bireylere Yönelik Aktif Yaşam Merkezi ile engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımlarını ve bağımsız yaşama becerilerinin artırılmasını desteklemek, engelli bireye sahip ailelere gündelik yaşamda engelli bireyi dışındaki diğer meşguliyetlerine zaman ayırabilmesi imkan sağlanması hedefleniyor. Merkezde sunulacak diğer hizmetler arasında; engelli bireylerin kişisel bakımlarının yapılması, engelli birey ve ailelerine sunulacak rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetleri, EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) kursları, eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler" gibi hizmetler verilecek.

İmzalanan protokole göre Karabük Beşbinevler Bahçelievler Mahallesinde 3500 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde yer alan mülkiyeti Karabük Belediye Başkanlığına ait bina gerekli tadilatların tamamlanmasının ardından hizmete girecek.