AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç ve Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya ile İl Başkanı Ferhat Salttan oluşan heyet, "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi bünyesinde yapımı devam eden 280 konut ve 12 adet işyerinin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

AK Parti heyetinin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan bu proje kapsamında yapılacak konutlar, birçok vatandaşımızın ev sahibi olmasına imkan sağlayacaktır. Hemşehrilerimizin modern ve konforlu bir yaşam sürdürebilecekleri şekilde tasarlanan bu konutlar, çeşitli sosyal aktivitelere katılım imkanı sunacak alanlarla donatılacaktır. Bu sayede şehrin yaşam kalitesi artırılacaktır” ifadelerine yer verildi.

İlk etapta 280 konut ve 12 işyerinin yapımına devam edildiğinin aktarıldığı açıklamada, “Projenin tamamlanmasıyla birlikte, vatandaşlarımız uygun imkanlarda konut sahibi olacaklar ve işyeri açma fırsatı bulacaklardır. Proje kapsamında Kartaltepe Mahallesindeki 280 konutla birlikte Safranbolu’da 200, Eskipazar’da 120, Eflani’de 63, Ovacık’ta 30 ve Yortan Beldesinde 59 olmak üzere Karabük’te toplam 752 sosyal konut inşa edilecek. Geride bırakılan sene Karabük Merkez, Safranbolu, Eskipazar, Eflani ile Yortan Beldesinde yapılacak konutlar için kurası çekilen ve hak sahipleri belirlenen, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin hemşehrilerimize, Karabük’ümüze hayırlı olmasını diliyoruz” denildi.