Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince il genelinde Mali Suçlarla Mücadele çalışmaları kapsamında; geçtiğimiz günlerde İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Yenice İlçe Emniyet Amirliği ekipleri ile koordineli yürütülen çalışmada, tefecilik suçunu işledikleri tespit edilen şahıslara yönelik Yenice’de dokuz ayrı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Çek-senet tahsilatı ve tefecilik gibi suçlardan Y. D. – S. K. – K. B. – U. B. – D. D. – H. S. ve R.D. isimli şahıslar yakalanarak iki gün önce gözaltına alınmıştı.

Yakalanan şüphelilerin ikametlerinde ve müştemilatlarında yapılan aramalarda 1 adet namlu kısmı kesilmiş av tüfeği, 1 Adet tabanca, 111 gr. esrar olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde, çok sayıda çek, senet ve ödeme planlarını içeren belgeler ele geçirildi.

Olay ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan 7 şüpheli şahıs işlemleri sonrasında Adliyeye çıkarıldı ve tefecilik suçunu gerçekleştirdikleri tespit edilip, adliyeye çıkartılan şahıslardan; Y. D. – S. K. – K. B. ve H. S. İsimli dört şahıs tutuklandı. Üç kişi ise Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: Ergün Başkaya