Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, bu sabah Ihlamur Terasta, Karabük basını ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı sonrası basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayan Yenice’nin MHP’li Belediye Başkanı Zeki Çaylı, daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Yenice Belediyesinin tarihinde Erol Yirmibeş’den sonra eğer seçilirse, 4 dönem belediye başkanlığı yapacak ikinci kişi olacağını ifade eden Zeki Çaylı “Erol Yirmibeş ağabeyin, 1 buçuk sene ihtilal de arası var. 1989 da 3 sene seçildi ihtilal deki boşlukla beraber, 4 dönem başkanlık yaptı. Allah nasip ederse Erol ağabey ile birlikte seçilirsem 4'üncü dönem yapan ikinci başkan olacağım, nasip olursa.

1978 yılından bu tarafa belediyede memurluk yapmış, 2009 yılından bu yana da belediye de başkanlık yapmış bir kişi olarak herkes bizi biliyor, biz herkesi biliyoruz, nerdeyse bakışlarımızla birbirimizi anlayacak şekilde. Yenice ile içli dışlı hal olmuş bir pozisyonumuz var. İmkânlarımız doğrultusunda,  sorunları giderme, konusunda ehliyetli ve liyakatli ekibimizle yemeden, yedirmeden içmeden, içirmeden her hangi bir olumsuzluğa karışmamış, dürüst, namuslu, hiç bir olumsuzluğu ortaya koyulamayacak kadar akla pak olan bir yönetim anlayışıyla inşallah önümüzdeki hafta genel merkezimiz tarafından açıklanacak olan aday sonucu geldiğinde il başkanı tarafından bize tebliğ edildiğinde siyasi çalışmalarımızı lanse edip sokağa çıkacağız.” dedi.

Başkan Çaylı, Yenice Belediyesi’nin en büyük eseri olan Ihlamur Terasla ilgili “Bizim bu ıhlamur terası yaptığımız yıllardaki ülkenin ekonomik durumuyla gelinen noktanın aynı olmadığını herkes biliyor o günkü şartlarda yapılan bu projenin şu anki maliyeti Yenice Belediyesinin beş yıllık bütçesini hiç bir yere kullanmadan tamamını koysa, burayı yapamaz.” Diye konuştu.

Yenice’ye gelen doğalgazın şehre dağıtımı ile ilgili belediyeye çok iş düştüğünü ifade eden Zeki Çaylı “Polemiklerle ortaya atılan doğalgaz gelme hadisesi var mahallelerde üst yapısının tamamen biz yapacağımızı taahhüt etmiş durumdayız. Meydana getirdiği tahribatların ortadan kaldırması yani yaşam standartlarının doğalgaz gelmeden önceki haline getirilmesi çok büyük maliyetler gerektiriyor. Önümüzdeki 5 yılda maliyetlerin ne olacağını bilmememize rağmen yaklaşık belki 100 Milyonluk bir yatırım ancak doğalgazın ortaya çıkardığı tahribatı tekrar eski hale getirebilecek.” Dedi.

“Önümüzdeki dönem Yenice Belediyesinin herhangi bir büyük yatırım yapacak ne bütçesi var ne takati var nede gücü var 2024 yılı için tasarruf tedbirleri kapsamında yeni bir yatırım yapılmayacak diye cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen genelge var.” Diye konuşmasına devam eden Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, seçimlere yakın verilen vaatlerin çok uçuk olduğunu ve gerçeklikle uzak olduğunu dile getirerek, açıklamasına şöyle devam etti;

“Ben Türkiye’nin herhangi bir yerinde 5000 kişilik istihdam yatırımı yapacak bir belediyeyi, büyük şehirlerde dahil görmüyorum. Demek ki arkadaşlar uçuyorlar. Ben ayağımı yere basarak hareket etmek isterim. Yenice Belediyesi yatırım yapıp ta istihdam sağlayacak küçük küçük bu tip yerler yapar ki buralarda da 60-70 kişi çalışıyor.

Yenicenin 5 Bin kişi istihdam edecek yatırımı yapacak bir babayiğit varsa, adaylığımdan feragat ediyorum ve şuanda adaylığı bırakıyorum. Yenice'nin menfaati adına 5 Bin kişiyi istihdam edecek projeyi göreyim, basının huzurunda feragat ediyorum. 5 Bin kişiyi istihdam edecek projeyi kaynağıyla beraber koysun, seçime dahi girmeyeceğim.”

1-135