Karabük Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Adayı Rafet Vergili seçimlerin son günlerinde yaptığı açıklamalar ile dikkat çekmeye başladı.

Başkan Vergili, AK Parti’nin Karabük adayını kastederek, “Bunlar cebini doldurmaya geliyor, akılları sıra” dedi.

“Belediyenin Mallarını Peşkeş Çekecekler ve Ceplerini Dolduracaklar”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“15 yıllık belediye başkanlığım boyunca Karabük Belediyesine yaklaşık 5 Milyar Liralık gayrimenkul kazandırdım. Karabük Belediyesi yerleri ile dükkanları ve bunun gibi taşınmazları ile kendi ölçeğinde ülkenin en zengin belediyelerinin başında gelir. Şimdi bunların tek derdi, belediyenin başına gelip ceplerini doldurmak. Belediyenin mallarını şimdiden kendi aralarında paylaşmışlar bile. Milyonluk malları üç kuruşa ona buna peşkeş çekecekler. Buradan da kendi ve beraberindekiler ceplerini dolduracak.

 “Özkan Çetinkaya Yöneten Değil, Yönetilen Birisidir”

Özkan Çetinkaya denilen şahıs bu zamana kadar hangi ticarethaneyi işletmiş. Yanında bir tane adam çalıştırıp, maaş vermiş mi. Ne becerisi var? Bu kişiyi özellikle aday yaptılar. Belediyenin başına koyup, onu yönetecekler. Yöneten değil, yönetilen adam buldular kendilerine. Bunların planı açıkça budur. Karabük Belediyesini idare edecek hiçbir deneyime ve beceriye sahip olmayan bu adaya oy verecekler, yaşadıkları şehir adına bir kere daha düşünsünler.

 “Rant Belediyeciliğinden Aldık, Yine Rant Belediyeciliğine mi Teslim Edeceğiz”

Karabük Belediyesini ben 15 yıl önce AK Parti belediyesinden teslim aldım. Çalışanların maaş alacakları vardı. SGK primi ile vergi borçları vardı. Elektrik faturalarını ödeyememişler, elektrikleri kesikti. Ama gel gelelim ihale ile iş verdikleri müteahhitlerin kazançları, yüzde elli, yüzde yetmişti. Biz geldik, ihalelerde ki kar oranını yüzde onlara düşürdük. Yahu bunların belediyede sadece temsil giderleri adı altında milyonlarca lira nerelere para verdikleri bile belli. Şimdi bunlar tekrar gelince farklı mı olacak daha kötüsü olacak.

 “Belediyenin İhalelerinden de Büyük Para Getirme Planları Var”

Bakın, bunlar tüm planı daha seçilmeden yapmışlar. İhaleler ile ilgili kompetan bir isim olan 23-24 yıllık Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliği yapmış Mehmet Uzun’u Belediye Meclisinde birinci sıra yazmışlar. Yahu be adam senin ne işin var belediye meclisinde? Senin yerin il genel meclisi. Ama o şahsı akılları sıra başkan yardımcısı yapacaklar. Belediyenin yaptığı ihalelerin başına koyacaklar. Ondan sonra ihalelerden de ceplerini dolduracaklar. Bunların tüm planları bu.

 “Para Vereceğiz Diye Emekliyi Kandırıyorlar”  

Bunlar ne halkı ne emekliyi düşünmüyor. Verdikleri vaatler ile göz boyamaya çalışıyorlar ama yarın bir sürü kulp bulup yapmayacaklarını kendi içlerinde bile konuşuyorlar. Emeklinin durumu ortadadır. Biz emekliye suyu, otobüsü ücretsiz yaptık. Onlar her ay biner lira para vereceğiz diyorlar. Buradan yine söylüyorum. Karabük’te 30 bin emekli var. 10 bin emeklinin bir yıllık çeklerini versinler ben hemen bu gece adaylıktan çekileyim. Bunlar seçilmek için her türlü yalana, dolana ve kandırmalara müracaat ediyorlar. Utanmıyorlar, yarında sizden utanmazlar. Onlar ceplerini doldurmak için belediyenin başına gelmek için her şeyi yaparlar. Çünkü onların çoğu kısa yoldan dünyalıklarını yapma peşinde. Haram, helal onlara hak getire.

 “Biz Allah Rızası İçin, Onlar Ceplerini Doldurmak İçin Seçilmek İstiyorlar”

Sevgili Karabüklü hemşerilerim; 15 yıldır vefa borcumuzu ödemek için uğraşıyoruz. Belediyenin tek bir kuruşunu ne yedik, ne yedirdik. Aksini iddia eden varsa çıksın karşıma. Biz Allah rızası için bu hizmet makamlarındayız. Sizler sağduyulu insanlarsınız. Ceplerini doldurmak isteyen, Dünyalıklarını yapma peşinde olan, Belediyenin tüm mallarını şimdiden kendi aralarında pay edip, ona buna peşkeş çekmek isteyenlere fırsat vermeyin.

Biz 15 yılda elimizden gelen hizmeti yaptık. Bu önümüzdeki 5 yıl içinde de 7 tane kreş yapacağız ve her aile yıllık 100-150 bin lira kreş ücreti vermekten kurtulacak. Yaşlı bakım merkezleri yapacağız ve yaşlılarımızın tüm bakım ile tedavilerini üstleneceğiz. Özel bakımlı çocuk sahibi ailelerin nefes alabilmesi için özel bakıma ihtiyaç duyan çocuklarımıza hizmet merkezi açacağız. 50 liraya üç kap yemek yenecek Millet Lokantası açacağız ve en önemlisi ise mega projemiz olan 1000 adet konut yapacağız. Tek arzusu ev sahibi olmak olan aileleri TOKİ ödemelerinin altında ev sahibi yapacağız.

Farkındaysanız tüm projelerimiz insanlarımız için sosyal projeler. Çünkü biz 15 yıl içinde Karabük belediyesi olarak yapılması gerekenlerin tamamına yakınını yaptık. Şimdi de halkımıza hizmet için sosyal belediyeciliğimiz ile hizmet edeceğiz.”