8 Ekim pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Kongresine mevcut başkan Vedat Yaşar İl Başkan Adayı olduğunu açıkladı. Bugün parti binasında düzenlediği basın toplantısında Karabük İl Başkanlığına Aday olduğunu açıklayan Vedat Yaşar İlçe Başkanlarınında desteğini aldı.

Yaşar'ın yaptığı basın açıklamasında Yenice, Eflani, Eskipazar, Ovacık İlçe Başkanları hazır bulunurken Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar ise şehir dışında olduğundan yardımcısını gönderdi.

Şuana kadar Vedat Yaşar'dan başka İi Başkanlığına aday olduğunu açıklayan kimse olmadı. Bu pazar yapılacak olan İl Kongresine başka ciddi bir adayın ise çıkması beklenmiyor.

CHP İl Başkanı Vedat Yaşar basın açıklamasında şunları söyledi; 

"Bundan yaklaşık 10 ay önce Sayın Abdullah Çakır Başkanımızın milletvekilliği aday adaylığı için ayrılmasından dolayı il başkanlığına yönetimce getirilmiştim. O tarihten bu zamana kadar arkadaşlarımızla, sizlerle özveririli bir çalışma sergiledik bu süreç içerisinde olumlu, olumsuz birdolu olaylarla karşılaştık bunlar gerek siyasi, gerek çevresel olaylardı. Bir yandan seçim çalışmalrı yürütürken, bir yandan büyük felaketler için uğraşlar verildi yine bu dönemde hepiniz bildiğiniz gibi seçimleri yaşadık. 8 Ekim pazar günü 12. Olağan İl Kongremizi yapacağız daha önce çeşitli durumlarda il başkanı adayım gibi ne t bir şey söylemedim. Bugün burada partililerimizin huzurunda açıklıyorum ki pazar günü yapacağımız 12. Olağan İl Kongremizde il başkanlığına adayım.

Bu zamana kadar partimizin her kademesinde görev almış arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bizlere her zaman destek veren partililerimizede saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bizler bu zamana kadar hiç kimseye taraf olmadık bizleride taraf olarak hiç kimse görmesin bizler Atatürkümüzün kurmuş olduğu partimizin ilkelerine bağlıyız Cumhuriyetçiyiz, Halkçıyız, Milliyetçiyiz, Devletçiyiz, Devrimciyiz ve Laikiz bizleri bu yoldan kimse çeviremez. Önümüzdeki günlerde büyük değişimler yaşayacağız Karabük'te, merkezde, Yenice'de, Ovacık'ta Eskipazar ve Eflani'de büyük değişimler yaşayacağız. Safranbolu'da yaşadığımız sosyal ve kültürel belediyeciliği tüm il ve ilçelerimize taşıyacağız bizler buna inanıyoruz lütfen sizlerde inanın çok çalışıp hep birlikte başaracağız. 

Şu anda resmi bir açıklama gelmedi dedikodu olarak dolaşıyor ama şuanda resmi olarak bir açıklama yok Safranbolu'da kongrede Mehmet Durum arkadaşımız "ben adayım" dedi ama burada resmi olarak bir açıklama yok."