Yeniden Refah Partisi (YRP) Karabük İl Başkanı İsmail Özer, 10 Ocak Gazeteciler Günü münasebetiyle ziyaret ettiği Karabük Net Haber’de Ergün Başkaya’nın sorularını cevaplandırdı.

“Bütün teşkilatlarımızla tam saha çalışmalarımıza devam ediyoruz. 14 Mayıs'ta beklenen sonuçlar siyasi partiler açısından sürpriz olmuş olabilir ama Karabük kamuoyu halkının beklediği sonuçlardı bunlar. Çünkü biz o teveccühü görebiliyorduk sahalarda. Şuanda partimiz katlayarak büyümeye devam ettiği gibi Karabük'te de ivme gerçekten de hızlı. Seçimden bu tarafa 31 Aralık itibari ile 1 Ocakta üye sayıları açıklandı. Yeniden Refah Partisi Türkiye'nin üye oranında hem sayı olarak hem de yüzdesel olarak en çok büyüyen ve üye kaydeden partisi oldu. Karabük'te de biz Türkiye birincisi olduk.  14 Mayıs seçimlerinde 1250 civarı üyemiz vardı, şuan 3 bine yaklaştı. Tabiri caizse 3'e katladık,  buda halkın bize teveccühüdür. Bize olan güvenini gösteriyor, bizde bu güvene layık olma adına çalışmalarımıza azimle, şevkle, yorulmadan devam ediyoruz.” Diyen YRP Karabük İl Başkanı İsmail Özer, 31 mart Yerel Seçimlerinde de iddialı olduklarını dile getirdi.

“Seçimlerde iddialı olduğumuzu çok rahat diyebiliriz.” Diyen İsmail Özer, açıklamalarına şöyle devam etti;

“Diğer siyasi partilerde çalışmalarına devam ediyorlar. MHP, 3 dönemdir burada belediyenin sahibi. AK Parti iktidar partisi, CHP iki dönemdir milletvekili çıkarıyor ama Yeniden Refah Partisi hepsinden daha da hızlı halkın gönlünde üye sayılarında yükseliş gösteriyor. Burada belediyenin bir takım eksiklerinden dolayı tercih değiştirecek olan arkadaşlar var, oy verecek olan vatandaşlarımız var. Hükümetin özellikle emeklilere ve emeklilikte yaşa takılanlara, kademeli emeklilikte, yani memur emeklisi zam oranıyla, işçi ve bağ-kur emeklisi arasındaki zam oranı arasındaki dengesizliklerden dolayı, vatandaşımızın alım gücünün düşmesi derken bir tepki var. Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanında bir değişim oldu ama mantalite değişmedi, selam gönderilen yerler aynı. Halkımız bundan da muzdarip. Dolayısıyla diğer siyasi partilerin seçmenleri kendi partilerine bir ders verilmesi gerektiğine inanıyorlar, arayış içerisindeler. Bu arayışında odak noktası Yeniden Refah Partisi. Biz halkımızın bu boşluğunu, arayışını doldurmak için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Yeniden Refah Partisi, yeni bir parti ama rahmetli Necmettin Erbakan Hocamızın bir mirası, Milli Görüşün bayrağını dalgalandıran bir parti. Milli Görüş anlayışıyla yönetilen belediyelerde ne gibi hizmetlerin olduğu vatandaşımızın hafızasında var. Burada belediye seçimlerinde Yeniden Refah Partisinin alacağı oy, kazanacağı belediyeler belki diğer partilerde bir sürpriz, bir şok etkisi yapar ama halkımızın beklentisi bu yönde. Biz halkımızla barışık bir şekilde çalışmaya, mücadele etmeye devam ederiz.”

 “31 Mart Yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nden Karabük Belediye Başkan Adayı olacak mısınız?” sorusuna, “Buna olabilir de diyemem, olamam da diyemem. Genel Merkezimizin taktiridir.” Cevabını veren İsmail Özer, açıklamasına şöyle devam etti;

“Partimizin aday adaylıkları hususunda müracaatlar devam etmektedir. Karabük'te Milli Görüş belediyeciliği çizgisi içerisinde hizmet edecek, oy potansiyeli yüksek, kaliteli, sağlam aday adayları çıkar ise bunlarına arlarından tercih edilip, bunlarla yola devam edip, Karabük'te belediyeyi almak için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız. Ama böyle bir durum söz konusu olmazsa, genel merkezimiz görev tevdi ederse, önemli olan memleketimize hizmet noktasında biz her hangi bir vazifeden kaçmayız. Burada karar teşkilatımıza ve genel merkezimize düşüyor, bizler görevimizi layıkıyla yapmakla mükellefiz.”

Karabük’ün tanınmış siyaset, cemiyet ve iş insanlarından olan Sedat Namal’ın Yeniden Refah Partisi’nden Karabük Belediye Başkan adaylığının halk arasında konuşulduğunu ve bu sürecin ne aşamada olduğu sorusuna Özer, “Bunu kendisine sormak lazım. Bize herhangi bir müracaatta bulunmadı. Müracaatta bulunursa, teşkilatlarımız ve partimizin yetkili organları değerlendirecektir. Uygun görürse olabilir, neden olmasın? Nihayetinde belli bir kanunlar çerçevesinde kurulmuş son derece demokrasiye inanan teşkilatın içerisinde, herkesin kendi görüşünü beyan edebildiği bir yapı içerisindeyiz. Bu yapı içerisinde Sedat Bey olabilir, başkası olabilir, gelir adaylık hususunda müracaatta bulunur. Neden aday olmak istediğini anlatır, teşkilatlarımızı bu noktada ikna ederse, biz elbette ki arkasında dururuz. Yolumuza devam eder, çalışırız inşallah. Şu ana kadar böyle bir görüşmemiz olmadı. Ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz.” şeklinde cevapladı.

YRP İl Başkanı İsmail Özer, açıklamalarının sonunu şu ifadeler ile tamamladı;

“Seçimlerde ipi göğüslemek için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. İlk başta bunu Rabbimiz nasip edecek, sonra halkımız takdir edecek. Halkımızdan ricamız şu, gerçekten şehre hizmet katacak, hizmet üretecek, şehrin sorunlarını yaşayan, sonuna kadar hisseden hangi adayımız olacaksa o yöne tercih kullansınlar. Biz elbette ki bir siyasi parti olarak başarmak, kazanmak istiyoruz ama aynı zamanda da bu şehirde yaşıyoruz. Dolayısıyla hangi parti ne hizmet ederse, memlekete bu hizmetin güzelliklerinden hep birlikte faydalanıyoruz. Noksanı ve hatası varsa, bunun sıkıntısını hep birlikte yaşıyoruz. Bu yönde tercih alınır, şehrimize daha iyi hizmet eder diye karar verilirse Yeniden Refah Partisi burada bir numaralı alternatif olduğu ve bir numaralı alternatif olacağı görülecektir İnşallah. Biz kendimizden eminiz, vatandaşımıza da güveniyoruz Allahın izni ile.”

Editör: Ergün Başkaya