Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan 2. En Güzel Bahçe, Balkon ve Vitrin Yarışması için 7 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında başvuru süreci yaşanmıştı.

Yarışmanın sonunda Safranbolu’nun güzelliğine güzellik katan balkonlar, bahçeler ve vitrinler seçildi. Vatandaşların özenle hazırladığı ve fotoğrafladığı alanlar, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Acar, İmar ve Şehircilik Müdürü Başak Dökmeci, Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Bayram, Temizlik İşleri Müdürü Ayhan Şentürk tarafından özenle seçildi.

Yapılan puanlamalar sonucunda En Güzel Bahçe ödülüne Gül Canbulat, En Güzel Bahçe Seçici Kurul Özel Ödülüne Hacer Değirmenci, En Güzel Balkon/Teras Ödülüne Tuğba Moralı Güler, En Güzel Balkon/Teras Seçici Kurulu Özel Ödülüne Suna Çakır, En Güzel Vitrin Ödülüne Muhammet Enes Karataş layık görüldü.

En güzel bahçe, balkon/teras ve vitrin ödülünü alanlara 5 bin TL, en güzel bahçe, balkon/teras ve vitrin seçici kurul özel ödülünü alanlar ise 2 bin 500 TL’nin sahibi oldu.

Yarışmada dereceye giren kişilerle Safranbolu hakkında çok değerli istişarelerde bulunularak 7.ncisi düzenlenecek olan Safran Hasadı Festivali’ne davet edildi.

5-27

4-48

3-65

1-96

1111

Editör: Ali Aslankaya