Karabük 'te lise eğitimini sürdürürken kurduğu müzik grubuyla da anılan NTV meteoroloji editörü Gökhan Abur, uzun süredir tedavi gördüğü hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Kendine özgü hareketleri ve tavırlarıyla tüm Türkiye tarafından sevilip ilgiyle izlenen, gençlik yılları Karabük 'te geçmiş NTV meteoroloji editörü Gökhan Abur 'un vefatı tüm Türkiye 'de olduğu gibi Karabük 'te de üzüntüyle karşılandı.

1943 Afyonkarahisar doğumlu olan Gökhan Abur, babasının tayinleri neticesinde Ankara 'da başladığı ilkokulu İstanbul 'da bitirmişti. Astsubay olan babasının yeniden tayin olması ile geldiği Karabük 'te ise ortaokulu ve liseyi bitirdi. 

Karabük 'te lise eğitimini sürdürürken kurduğu orkestra ile müzikal yaşantısı başlayan Abur, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nü kazandığı İstanbul'da da kurduğu bu orkestrayı devam ettirdi.

İTÜ 'den "yüksek mühendis" olarak mezun olan Abur, uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Bölümü'nde yaptığı görevinden 2003'te emekli olmuştu.

80 yaşında hayata veda eden NTV meteoroloji editörü Gökhan Abur, müzikal kariyerinin yanı sıra meteoroloji alanında da önemli çalışmalara imza atmıştı.