Gece 04,17 sularında merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve çok sayıda il ve ilçeyi de kapsayan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından tüm yurtta olduğu gibi Safranbolu’da da depremzede vatandaşlara destek yağıyor.

AFAD koordinesinde gerçekleşen kampanyaya Safranbolulu vatandaşlar duyarsız kalmazken,  Hayır Çarşısına akın akın yardımlarını getirmeye devam ediyorlar.

Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Çok büyük bir deprem yaşadık. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bir yandan kurtarma çalışmaları devam ederken diğer yandan acilen yaraların sarılması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle AFAD koordinesinde bir yardım kampanyası başlattık. Bu kampanyaya vatandaşlarımız yorgan, battaniye, yastık, bebek bezi, eldiven, ısıtıcı, çocuk kıyafetleri, ilk yardım malzemeleri vb. destek olabilirler” dedi.

Yüzlerce Gönüllü Tek Yürek

Kampanyanın duyurusunun hemen akabinde yoğun bir katılım olduğunun ve yüzlerce gönüllünün çalıştığının altını çizen Başkan Köse, “ Safranbolulu vatandaşlarımız ilk andan itibaren duyarlılık göstererek yoğun bir şekilde destek vermeye başladılar. Hatta gönüllü olarak yardım talebinde bulunanlar bile oldu. Yardımlar 2 gün süresince Hayır Çarşısında toplanarak ilgili makamlara teslim edilecek. Bu vesile ile bir kez daha değerli hemşerilerime duyarlılıklarından ve gece geç saatlere kadar 7’den 70’e destek verdikleri ötürü teşekkür ediyor, bir daha böylesi büyük afetlerin yaşanmamasını diliyorum” diye konuştu.

Kampanya bugün de devam edecek.