Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, 4. Dönem için Mega Projesini açıkladı.

Vergili, 31 Mart Yerel seçimlerinden sonra Belediye olarak Karabük şehir içine Bin adet konut yapacaklarını açıkladı.

2+1 ve 3+1, Bin adet konutu özellikle asgari ücret maaş alanların sahip olabileceği bir şekilde planlama yaptıklarını söyleyen Rafet Vergili, “Şu anda Karabük’te kiralar 10 ile 15 Bin arasında ve bu fiyatlar ile kirada oturan bir asgari ücretlinin kira öder gibi konut sahibi olmasını sağlayacağız.” Dedi.

“Karabük’te Emekli vatandaşlara su ve toplu taşımayı ücretsiz yaparken, evi olmayan asgari ücretli vatandaşımızı da ev sahibi yapmaya kararlıyız.” Açıklamasını yapan Vergili, “Rafet Vergili, Bin adet konutu yapıp vatandaşa teslim edemez diyenler olacaktır. Bakın bakalım nasıl yapıp milleti ev sahibi yapacağız.” Dedi.

Vergili, konutların yapılacağı yeri belirlediklerini ama şimdilik gizli tuttuklarını ifade etti ve “Arsa payı, alt yapı belediyeden olacağı için TOKİ ve diğerlerin yaptığı konutlardan %40 daha ucuza mal edeceğiz bu konutları. Bu maliyet düşüşünü de vatandaşa yansıtacağız.” Diye konuştu.

Vergili, planlama çalışmalarının tamamı bitince çok yakın sürede konut sahibi olmak isteyen ve hiç evi olmayanların müracaatlarını almaya başlayacaklarını da açıklamalarına ekledi.

1-143