AK Parti Karabük Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Avukat Cem Şahin, "Göreve geldiğimiz günden beri Karabük'ümüzün daha iyi bir yere gelmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Sağlık, istihdam, eğitim ve diğer toplumsal konular bu çalışmalarımızın merkezinde yer alıyor." dedi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliği ile AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı görevleri de bulunan Şahin, yaklaşık 2.5 ay önce mecliste yemin ederek göreve geldiklerini ve o günden bu güne geçen sürenin büyük bir çoğunluğunu Karabük'te geçirdiklerini ifade etti.

Milletvekili Ali Keskinkılıç ile birlikte TBMM'de 3 Haziran'da ettikleri yeminin hemen ardından soluğu Karabük'te aldıklarını vurgulayan Şahin, "Seçim çalışmaları süresinde temas ettiğimiz hemşehrilerimizden bize iletilen konular vardı. Kolları sıvayarak bunlara odaklandık. Bize iletilen konuların başında sağlık ve istihdam geliyordu.

Karabük'ümüzde sağlık hizmetlerinin daha erişilebilir ve kaliteli olması için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Yeni sağlık tesisleri açılması ve mevcut tesislerin iyileştirilmesi için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Ayrıca, sağlık personelinin motivasyonunu artırarak daha etkin ve hızlı sağlık hizmetleri sunmalarını sağlamak amacıyla projeler geliştiriyoruz.

Doktor açıklarının kapatılması için yoğun bir gayretimiz var. Hem tesis hem de doktor açığının kapatılması konusunda belirli bir yol da kat ettik. Allah'ın izniyle kısa sürede sağlık alanında adından bahsedilir bir il konumuna yükseleceğiz." diye konuştu.

"5 Binin Üzerinde İstihdam Sağlanacak"

"İstihdam, her toplumun büyümesi ve gelişmesi için kritik bir öneme sahiptir." diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Karabük'ümüzde işsizlik sorununu çözmek ve gençlerimize daha fazla istihdam olanağı sunmak için çalışıyoruz. Yerel işletmeleri destekleyerek yeni iş fırsatları yaratmayı hedefliyoruz. Ayrıca, meslek eğitimi programlarını genişleterek işgücü piyasasına daha donanımlı bireyler kazandırmayı amaçlıyoruz. Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi bu açıdan çok önemli. Yakından takip ediyor, her aşamasıyla ilgileniyoruz. Alt yapı ihalesi yapıldı.

Yaklaşık 60 firmanın başvurusu var. Burası faaliyete geçtiğinde ilimizde 2'inci bir KARDEMİR olacak. 5 binin üzerinde istihdam sağlanacak. Öte yandan girişimlerimiz sonunda Cumhurbaşkanımız KARDEMİR'e 600 işçi alınacağını duyurmuştu. Bunun 300'ü kurayla belirlendi. Yakın zamanda iş başı yapacaklar. 300'ü de yıl sonuna kadar başlamış olacak. Ben bunun devamının da geleceğine inanıyorum. Çünkü her geçen gün büyüyen ve ülke ekonomisine katlı sağlayan bir KARDEMİR var."

"Her Zaman Eğitim Camiasının Emrindeyiz"

Karabük'ün eğitim konusunda çok iyi bir noktada olduğunun altını çizen Şahin, "Bizlerde eğitim konusunda üzerimize ne düşüyorsa fazlasını yapıyoruz. Eğitimin altyapısı konusunda yoğun bir mesai içindeyiz. Özellikle bina ve personel konusunda bir sıkıntımız yok. Deprem güçlendirilmesi gereken binalarımızın neredeyse tamamı yapıldı.

Yeni eğitim binalarının yapımı da devam ediyor. Çocuklarımızın en iyi eğitimi alabilmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Her zaman eğitim camiasının emrindeyiz. Karabük Üniversitemiz de rektör ataması ile yeni bir dönem başladı. Yeni dönemde üniversitemiz adından daha da çok bahsettirecektir. Zira bu yıl doluluk oranı neredeyse yüzde %100'e ulaştı. Bu da gösteriyor ki üniversitemizdeki eğitim tercih ediliyor." sözlerine yer verdi.

"Muhtarlarımız Bizi 24 Saat Telefonla Arayabiliyor"

Karabük'ün altyapı konusunda da çok yol kat ettiğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Karayolları, İl Özel İdaresi, DSİ, Tarım ve Orman alanlarında ilimizde çok yol kat edilmiş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Görevde olduğum yaklaşık 2.5 aylık dönemde 2 sel afeti yaşadık ilimizde. Bu çalışmalarımızı bir nebze yavaşlatsa da asla ara verilmedi.

Milletvekilimiz Keskinkılıç, il ve ilçe teşkilatları ile il genel meclisi üyelerimiz hep birlikte köy köy geziyor, eksiklikleri tespit ediyor ve giderilmesi için kolları sıvıyoruz. Yol, su, kanalizasyon, iletişim, temizlik, tarım ve hayvancılık, orman çalışmaları gibi konularda özverili bir çalışma içindeyiz. Oluşan sorunlara anında müdahale ederek gideriyoruz. Muhtarlarımız bizi 24 saat telefonla arayabiliyor. Onlara sürekli iletişim halindeyiz."

Şahin, Karabük'ün son yıllarda spor alanında yaptığı yatırımlar nedeniyle Avrupa Şampiyonası gibi çok üst düzey organizasyonlara ev sahipliği yaptığını, bu durumun kentin hem ekonomisine hem de tanıtımında önemli katkı sağladığını, bunun yanında tarım alanında da hayata geçirilen projelerin aynı şekilde katkı sunduğunu, hükümet olarak her iki alana da kurum, kuruluş ve vatandaşlara büyük destek verdiklerini veremeyende devam edeceklerini belirtti.

Bunların yanında özellikle kültür ve turizm, üst ve altyapı, çevre ve şehircilik, sosyal hizmetler, afet ve acil durum gibi diğer alanlarda da önemli hizmetlerin, çalışmaların, plan ve projelerinin bulunduğuna dikkat çeken Şahin, ildeki bütün dernek, sivil toplum örgütü ve odalarla da iş birliği içinde çalışmalara başladıklarını, onların görüş ve önerilerine önem verdiklerini aktardı.

"Bizim İçin Öncelik Vatandaşlarımızın İhtiyaçlarıdır"

Yerel seçimlerin yaklaştığını hatırlatan ve AK Parti'li olmayan belediyeleri yeniden AK Parti hizmet anlaşına kavuşturmak için çalışacaklarını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"Karabük'te partimizden olmayan belediyeler var. İnşallah önümüzdeki dönemde bu belediyeleri alarak partimizin hizmet ağımıza eklemiş olacağız. Hükümetimizle uyumlu bir şekilde çalışan belediyeler her zaman vatandaşına daha çok hizmet götürme şansına kavuşmuştur.

AK Parti belediyeleri olmamasına rağmen Karabük ve Safranbolu'da önemli hizmetlere imza attık. Şu arıtma tesisleri ve şu anda yapım devam eden Karabük ve Safranbolu'daki millet bahçeleri sadece birer örnektir. Partimizden olmayan belediyeleri yeniden almak için her vatandaşımıza tek tek ulaşarak, kapı kapı dolaşarak yapacaklarımızı anlatacağız, projelerimizi göstereceğiz.

Siyasetin en önemli ilkesi, vatandaşlarımızın hizmetine odaklanmaktır. Herkesin ihtiyaçlarını karşılayacak, herkesi kucaklayacak, adaletli, şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışını benimsiyoruz. Bizim için öncelik vatandaşlarımızın ihtiyaçlarıdır. Bizim amacımız, hemşehrilerimizin daha iyi bir yaşam sürmenizi sağlamaktır. "

Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Karabük'ün her açıdan daha iyi bir yere gelmesi için durmadan çalışacağız ve bu hedeflere ulaşmak için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Bu nedenle kentimizin çok değerli basın mensuplarının ve Karabük halkının desteği bizim için çok önemlidir. Hep birlikte, daha güçlü ve daha iyi bir Karabük için çalışmaya devam edeceğiz."

Ardından Milletvekili Ali Keskinkılıç ile birlikte Eskipazar Organize Sanayi Bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Müdür Emin Demir’den çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

ak-1