Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanlığının, Cenk Gedikoğlu liderliğinde yaptığı göz doldurucu çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

MHP İl Başkanı ve 30 kişilik ekibi, bu sabah namazı sonrasında Karabük’te yüzlerce esnafın daha birçoğu kepenklerini açmadan işyerlerinin kapılarına içinde 1 TL bulunan siftah parasının bulunduğu zarflar dağıttılar.

Ahilik esnaf kültüründe ‘Siftah Parasının’ ayrı bir maneviyatının olduğu ülkemizde MHP Karabük teşkilatının bu çalışmaları beğeni ile karşılandı.

Dükkanlarını açan esnaflar siftah parası zarflarını görünce tebessüm ederek “Allah razı olsun” dediler.

Siftah parası zarfının içinde MHP İl Başkanı Cenk Gedikoğlu imzalı bulunan mektupta şu ifadeler yer alıyordu;

“Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz, ağır acılar yaşadığımız son birkaç yıl içerisinde en çok yıprananlar arasında siz değerli esnaflarımız bulunmaktadır.

Covid-19 hastalığının yayılarak, can kayıpları vermemize, ağır hastalıklar geçirmemize sebep olduğu dönemde birçok zorlukları beraberinde getirdi.

11 ilimizi kapsayan deprem felaketinde on binlerce vatandaşımızı kaybedip, on binlerce evlerin, iş yerlerinin yıkımını yaşadık.

 Geçirdiğimiz bu meşakkatli süreçlerde, gerek salgın döneminde yapmış olduğunuz fedakarlıklar ile hemşerilerimizin ihtiyaçlarını gidererek, gerekse deprem felaketinde yapmış olduğunuz yardımlar sayesinde depremzede vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasında yardımcı oldunuz.

Karabük esnafı, Türk Milletinin Devletçi geleneğinde olduğu gibi her daim Milletinin yanında olmuş ve elini taşın altına koymaktan çekinmemiştir.

Esnaf ve sanatkârlar milli birliğimizin, kardeşliğimizin, toplumsal ahlak ve adalet ölçülerinin manevi kalkanı olmuştur.

Esnaf ve sanatkârlarımızın yardımseverliği, misafirperverliği, dayanışma ve cömertliği baş tacı yapmaları Ahi kültürünün hala varlığına işarettir.

Türk Kültüründe siftah parası günün ilk kazancı anlamını taşır ve bereketi temsil eder. Bizlerde bu kültürün yaşatılması gelecek nesillere aktarılması ve esnafımızın her zaman yanında olduğumuzu göstermek amacıyla siftah parasını sizlere ulaştırıyoruz.

Bu süreçte elini taşın altına koymaktan imtina etmeyen siz kıymetli Hemşerilerime ve Karabük Esnafımıza teşekkürü borç biliriz.

 Gününüz bereketli, kazancınız hayırlı olsun.”