Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, Karabük Net Haber’den Ergün Başkaya’nın gündeme dair sorularını cevaplandırdı.

Geçtiğimiz günlerde, AK parti İl Başkanı Ferhat Salt’ın geçtiğimiz günlerde ekibiyle birlikte halı sahada çektirdiği ve sosyal medyada paylaştığı arkasındaki skorboardda 7-0 yazılı fotoğraf hakkında açıklama yapan MHP İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, verilmek istenilen bu subliminal mesajı laubalilik olarak nitelendirdi.

“7-0 Yazmak Siyasette Laubaliliktir”

"Siyaset laubaliliği kaldırmaz" diyen MHP’li Gedikoğlu “Halı sahada top oynayacak vaktimiz yok. Bizim önceliğimiz; halkımız, esnaf ziyaretlerimiz, pazar ziyaretlerimiz. Mahallelerde olmamız, kendimizi ifade etmemiz, MHP adına Karabük için yapacağımız çalışmaları izah etmemiz lazım.

Sayın İl Başkanı öyle bir mesaj vermiş. Daha önce de ifade etmiştim, Cumhur İttifakına yakışan şeyler yapmamız lazım. Milliyetçi Hareket Partisi olarak o kadar önemsiyoruz ki Cumhur İttifakını, hem Sayın Genel Başkanımızdan almış olduğumuz talimatlar, hem Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle Cumhur İttifakı gerçekten bizim için önemli.

Birde şu konuya değinmem lazım; Siyaset laubalilik sevmez, samimiyetsizlik sevmez. 7-0 denildiğinde bir taraf yenilmiş demek. Bu tür ifadelere de gerek yok. Siyaset halı sahalarda yapılmıyor. Karabük halkının aklını ipotek altına almış oluyorsunuz. 'İl ve ilçelerde sen mecbur bize oy vereceksin. Bizde 7-0 alacağız' demiş oluyorsun. Sahalardayız ve halkımızlar bir araya geliyoruz, kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz. Biz ne yaparsak yapalım kararı halkımız verecek. Sandığa da 7-0 yazamazsın. Halkımız sandıkta kaç sıfır olacağını açık yüreklilikle gösterecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Genel Başkanımızın bu konudaki hassasiyetini bütün Türkiye görüyor. Türkiye'nin gerçekleri var ve Genel Başkanımız ile Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin gerçekleri ve bekası için yapılması gerekenleri yapıyor. Ben Cumhurbaşkanımızın, Karabük İl Başkanı ile ilgili böyle bir ifadeyi görse 'Bu ciddiyetsizlik ne? Siz iktidar partisinin il başkanısınız. Bu laubalilik ne?' diyerek kızacağını düşünüyorum.” Diye konuştu.

Ültimatom Gibi Uyarıyı AK Parti İl Başkanına Yapmış

MHP İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin, MHP’den ihraç edilen Murat Karagül’e teklif getirmesi ile ilgili yaptığı açıklamada “Siyasi emeller uğruna kimse MHP'nin adını ağzına alamaz, buradan uyarıyorum.” Açıklaması getirmişti.

Gedikoğlu, ültimatom derecesindeki bu uyarıyı kime ve kimlere yaptığına da açıklık getirdiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“Murat Karagül zamanında kendi yapmış olduğu tercihten ötürü Genel Merkezimizce partimizden ihraç kararı alınmış bir arkadaşımızdır. Bugün diğer tarafta siyaset yapma kararı almıştır. Yarın acaba ‘yanlış bir tercih mi yaptım’ diyerek, şahsımızla görüşerek, partisine ve davasına geri dönebilir.

Murat Karagül'ü nereden nereye götürürseniz götürün, içerisindeki milliyetçi, ülkücü duyguları atamazsınız. Ültimatomu kime verdim? Şu an partimizle alakası olmayan bir arkadaşımızın bu şekilde lanse edilmesi, MHP adına kabul edilebilir bir şey değildir. Çünkü arkadaşımız bizim partimizde değil. Kim teklif etmiş? Kim söylemiş? Kim bununla ilgili bir hamle yapmış? Ona söyledim.”

1-133