Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Eflani Meslek Yüksekokulu, Eskipazar Meslek Yüksekokulu, Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Yenice Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında mezuniyet coşkusunu yaşadı. 

Karabük Üniversitesi, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında 5 bin 847 öğrenci mezun etti. Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinden 219, Adalet Meslek Yüksekokulundan 120, Eflani Meslek Yüksekokulundan 61, Eskipazar Meslek Yüksekokulundan 226, Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulundan 396, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan 273 ve Yenice Meslek Yüksekokulundan 39 olmak üzere düzenlenen mezuniyet törenlerinin son gününde bin 334 öğrenci, mezuniyet coşkusu yaşadı. Mezun öğrenciler, mutluluklarını aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte yaşadı. 

Karabük Üniversitesi Gökşen M. Yücel Spor Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Mezuniyet töreni, protokol üyeleri ile mezun öğrencilerin birlikte gerçekleştirdiği kortej yürüyüşü ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören, Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. 

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, “Diplomasını bir ömür boyu taşıyacağınız Üniversitemizi hep beraber daha ilerilere götüreceğimize tüm kalbimizle inanıyoruz. Değerli mezunlarımız, diplomalarınızın size çok güzel yeni kapılar açmasını diliyoruz, yetki ve gücünüzü her zaman doğruluktan ve iyilikten yana kullanın lütfen. Sizler Karabük Üniversitesi mezunları olarak artık iş dünyasında, çalışma hayatında, ülkelerinizde bizlerin temsilcileri olacaksınız. Başarılarınızın ömür boyu sürmesini, her şeyin gönlünüzce olmasını, diplomalarınızın çok hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum yolunuz açık olsun” dedi. 

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak, “Biz Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, hem kalbi hem de aklı birleştiren bir Fakülte olarak Türkiye’ye inşallah çok değerli hazineler, heyecanlı, genç, dinamik, taze bir kan, yeni nesli yetiştirecek kıymetli din adamları, akademisyenler, bilim insanı ve ülkenin farklı kurumlarında çalışacak insanlar kazandırdığımız kanaatindeyiz. İslami İlimler Fakültesi ekibi, fiziki altyapısı, uluslararası kimliği ile ilahiyat ve İslami ilimler alanında belki de ilk ve en önce tercih edilecek yerlerden bir tanesi” diye konuştu. 

Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Hüseyin Kurt, “Karabük Üniversitesinin, bu büyük ailesinin bir parçası olarak adaleti temsil etmek ve savunmak için donanımlı mezunlar olarak yola çıkıyorsunuz. Adalet Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz, adaletin ve hukukun önemini şiar edindiğimiz bir öğrenim hayatını geride bıraktı. Bugün Karabük Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu mezunlarının coşkusunu birlikte yaşıyoruz. Hepinizi bu özel gününüzde gönülden tebrik ediyorum.

Heyecan verici bu hayat yolculuğunda Karabük Üniversitesinin öğrettiği dürüstlük, adalet ve insanlık gibi düstur edindiğimiz değerleri unutmayın. Sizler Karabük Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulunun gurur kaynağısınız. Gelecekteki başarılarınız için sizi tebrik ediyor ve en hayırlı dileklerimi iletiyorum yolunuz ve bahtınız daima açık olsun” ifadelerini kullandı. 

Eflani Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Kayabaşı, “Alanında uzman hocalarımızın gözetiminde istek ve azimle tamamladığınız bu yolculuğunuz boyunca bilimsel yaklaşım metotları, el becerileri, etkili iletişim yöntemleri gibi meslek hayatınızda kilit rol oynayacak yetenekler kazandınız, şimdi bu yetenekleri iş hayatında uygulama zamanı geldi.

Karabük Üniversitesi Eflani Meslek Yüksekokulundan mezun oldunuz. Artık sosyal sorumluluk sahibi, toplumsal değerlere saygılı, mesleki etik bilincine sahip, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleyen, kendini sürekli yenileyen uzmanlar olarak başarılı bir iş hayatı sizleri bekliyor. Sizler bugün mezuniyet ile birlikte bu alanda fark yaratacak bireyler olarak yola çıkıyorsunuz. Mezun olan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor, yolunuzun parlak ve başarılarınızın sürekli olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Eskipazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tülay Ekemen Keskin, “Mezuniyet sadece kişisel bir başarı değil, aynı zamanda toplumsal bir dayanışma ve aynı zamanda kararlılığın da bir göstergesidir. Meslek hayatınızda Üniversitemize duyduğunuz gönül bağları meslek hayatınızda da devam etmeli. Mezuniyet sadece bir diploma almak değil aynı zamanda kurumumuzun bir parçası olmanın gururunu taşımak ve okulumuza olan bağlılığımızı da yaşatmak anlamına gelmektedir.

Sizler geleceğin liderleri, bilim adamları ve katma değeri yüksek iş insanları olacaksınız. Bu sorumluluğu taşırken insanlık için daha iyi bir dünya inşa etme vizyonuyla hareket etmeli, başarılarınızın sadece kişisel değil aynı zamanda toplumsal bir anlam taşıdığını da asla unutmayınız” şeklinde konuştu. 

Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Erten, “Gayemiz vatanına, milletine ve bayrağına sevdalı, insana, topluma ve doğaya duyarlı, kendisinin ve mesleğinin toplumsal gelişmedeki yerini kavramış, bilimsel bakış açısı ve akademik çalışma becerisine sahip, mesleki yeterlilik ve etik sorumluluk kazanmış, kamu yararını gözeten, eleştirel ve analitik düşünebilen gelişme ve değişime açık öğrenciler yetiştirmektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında mezunlarımızı bu misyon ve vizyon doğrultusunda mezun etmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, “Sevgili gençler, bugün mezun olarak eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini daha başarılıyla tamamladınız. Arkanıza dönüp baktığınızda hepiniz bu süreçte zorlu bir eğitim sürecinden geçtiğinizi göreceksiniz.

Bugün hak kazandığınız diplomayla artık kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra ülkenize ve dünyaya karşı da sorumlusunuz. İnanıyorum ki alacağınız görevlerde yapacağınız işlerde aldığınız eğitimle ve kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanarak önemli başarılar elde edeceksiniz. İnşallah sizler başarıdan başarıya koşarken Üniversitemizi daha da yükseltecek ve bizleri onurlandıracaksınız” diye konuştu. 

Yenice Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayhan Kocaman, “Bugün haklı bir gurur yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan siz velilerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Geleceğimizin teminatı ve güvencemiz olan sizlerden talebim ve inancım sizlere olan umutlarımızı güvencemizi boşa çıkarmayarak ülkemizi güçlü ve gelişmiş ülkeler sınıfında devam etmesi için etik ve ahlak kuralları içerisinde sizlerden sonra bayrağı teslim alacak kardeşlerinize örnek ve öncülük yapmanızdır. Bunu da başaracağınıza tüm kalbimle inanıyorum.

Güçlü ve büyük bir Türkiye’nin oluşmasında yönetici, akademik ve idari kadrolar ile Karabük Üniversitemizin ülkemize kattığı değer tartışılmazdır. Bu nedenle Karabük Üniversitesi ailesinin bir parçası olarak bizlere düşen sorumluluğun yüküyle birlikte haklı gururu yaşamamızda bizleri yalnız bırakmadığınız ve onurlandırdınız için tekrar sizlere teşekkür etmek istiyorum” dedi. 

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri takdim edildi. 

Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi birincisi Beyzanur Karayiğit, ikincisi Sena Nur Daşdemir, üçüncüsü Aya Mohammed Nasser Sanhob, Adalet Meslek Yüksekokulu birincisi Sultan Ayvalı, ikincisi Şeyma Betül Kılınç, üçüncüsü Merve Er, Eflani Meslek Yüksekokulu birincisi Seda Sarıoğlu, ikincisi Başak Karahan, üçüncüsü Mustafa Şahin, Eskipazar Meslek Yüksekokulu birincisi Umut Hakan Demir, ikincisi Dila Parlakcı, üçüncüsü Melek Aslan, Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu birincisi Büşra Ekemen, ikincisi Büşra Taşdemir, üçüncüsü Fatma Nur Bağdatlı, Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi Bedirhan Karaca, ikincisi Necmettin Emir Tunç, üçüncüsü Ferdi Ayhan ve Yenice Meslek Yüksekokulu birincisi Mediha Bahar, ikincisi Şefikanur Demirtaş, üçüncüsü Mesut Özcan oldu. 

Konuşmaların ardından öğrenciler, hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. Tören, müzik dinletisi ile sona erdi.