Medikar Hastanesi'nden yapılan açıklamda olay şu şekilde anlatıldı;

"Yaklaşık 1 yıl önce akut aort diseksiyonu tanısıyla acil asendan aort replasmanı yapılan Cemal Bey’in rutin takiplerinde aortanın diğer bölümlerinde diseksiyonun kronik devamlılığı çekilen tomografilerle ilerde muhtemel girişimler için takip edilmekteydi. 

Cemal Bey yakında başlayan sırt ağrısı nedeniyle bizi aradığında torakal aortada rüptür ihtimali düşünülerek çekilen torakoabdomial tomografisinde düşüncelerimizde maalesef haklı olduğumuz ortaya çıktı. Torakal aortada sızıntı ve kanama tespit edildi. Hastamızı acilen operasyona hazırladık. 

Operasyon esnasında beyin ve iç organların korunması amacıyla sol koltukaltı ve kasık atar damarları ve kasık toplardamarlarından kalp ve akciğer makinesine girerek transverse aorta kısmı tamamen dolaşım durdurularak aynı zamanda iç organların ve muhtemel felç ihtimalini engellemek amacıyla omuriliğin beslenmesini sağlayarak tüm torakal aortayı değiştirdik. 

Yoğun bakım ve servis sürecini takiben hastamız sağlıklı bir şekilde taburcu edildi."

Medikar Hastanesi doktrlarına güvendiğini ve teşekkürlerini belirten hasta, “Açıkçası ikinci kez böyle büyük bir ameliyat olacağımı öğrendiğimde çok endişelendim. Ancak hocama çok güvendiğim için ameliyatı kabul ettim. Başta Caner hocam olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederim” dedi.

Prof.Dr. Caner Arslan ise konu ile ilgili, “Böyle ciddi ve komplike bir aort patolojisi olan hastamızı sağlıklı bir şekilde evine göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz, tecrübeli Kalp ve Damar Cerrahi ekibimiz ve hastanemizin eksiksiz geniş imkânları sayesinde bu ve benzeri birçok kapsamlı Kalp ve damar cerrahisi ameliyatlarını başarı ile gerçekleştirerek hastalarımızın sağlıklarına kavuşmalarına yardımcı olmaktan Medikar ailesi olarak gurur duyuyoruz ” ifadelerini kullandı.