Karabük Üniversitesinde görev yapan öğretim elemanlarının yaptıkları çalışmalar neticesinde aldıkları Akademik Teşvik Puanları “Karabük Üniversitesi 2023 Yılı Akademik Teşvik Listesi” tablosuna dönüştürülerek Karabük Üniversitesi Rektörlük Binası girişine konuldu. “Karabük Üniversitesi 2023 Yılı Akademik Teşvik Listesi”, düzenlenen tören ile Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından açıldı.

Karabük Üniversitesinde görev yapan öğretim elemanlarının bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte yurt içinde veya yurt dışında sonuçlandırılan proje, araştırma, yayın, tasarım, sergi, patent ile çalışmalarına yapılan atıfları, bilim kurulu bulunan uluslararası düzeydeki toplantılarda sunulan tebliğleri ve alınan akademik ödüllerin değerlendirildiği ve faaliyetlerinden dolayı almış olduğu akademik teşvik puanları tabloya dönüştürülerek Karabük Üniversitesi Rektörlük Binası girişine konuldu.

Düzenlenen açılışa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, dekanlar ve müdürler, akademik ve idari personel ile Akademik Teşvik Listesine giren akademisyenler katıldı.

Karabük Üniversitesi 2023 Yılı Akademik Teşvik Listesi, bilimsel anlamda başarı göstermiş akademisyenleri onurlandırmayı, motivasyonlarını artırmayı, daha yüksek başarı göstermek için bir rekabet duygusu ve motivasyonla çalışmalarını hedefliyor.

Düzenlenen açılış töreninde konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Burada yeni bir tabloyla karşı karşıyayız. 60’ın üzerinde hocamız ilk defa bu sene listeye girmiş oldu. Bu bizim için son derece önemli. Puan türleri açısından baktığımızda puan oranlamasının oldukça yükseldiğini görüyoruz. Geçen seneki puan tablosundaki rakamlar daha düşükken bu sene hem 60 ve üzeri puanda 70 akademisyenimiz listeye girdi. Puan ortalaması itibarıyla baktığımızda ciddi bir yükseliş var. İlk defa 80’i geçen bir akademisyenimiz var. Geçen sene 80 puanımız hiç yoktu, 79, 77, 76 gibi puanlar vardı. Listeye baktığımızda 83 puanla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Doç. Dr. Oğuzhan Zengin aramızda. 80’i geçen bir akademisyenimizin olması demek ki bunun yapılabileceğini gösteriyor. 80 puanda çok sayıda akademisyenimiz var, bu da gerçekten bizim için son derece sevindirici bir gelişme. Demek ki bir şey teşvik edildiğinde akademik çalışma, başarı takdir edildiğinde akademisyenlerimiz çalışmak istiyor, gayret etmek istiyor, başarmak istiyor, yeni faaliyetler, yeni projeler yapmak istiyor. Bu anlamda üniversite olarak dinamik bir üniversiteyiz, pozitif bir gelişim kültürümüz var biz bunu sürdürmek ve geliştirmek istiyoruz” dedi.

Rektör Kırışık, bilimsel başarıyı her zaman öncelikli tuttuklarını ve bütün değerlendirme kriterlerini bilimsel başarıya endekslediklerini belirtti. Yüksek bilimsel başarıya sahip akademisyenlerin taleplerinin, isteklerinin ve ihtiyaçlarının öncelikli ve önemli olduğunu vurgulayan Rektör Kırışık, diğer akademisyenlerden de benzer performansı ve başarıyı beklediklerini ifade etti.

Rektör Kırışık, bu hedeflerin gerçekleştirilmesinin zor olabileceğini ancak insanların azimli, heyecanlı ve kararlı olduğunda başarmanın mümkün olduğunu dile getirdi. Üzerlerinde ders yükleri ve idari sorumluluklar olsa da, kararlılıkla çalışıldığında her şeyin başarılabilir olduğunu belirten Rektör Kırışık, üniversitenin akademik seviyesini dünyanın en üst noktasına çıkarmak için kararlı olduklarını ve bu hedefe hep birlikte ulaşacaklarına inandığını ifade etti.

Rektör Kırışık, Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in üniversite için büyük bir ivme kaynağı olacağını belirtti. Sosyal Bilimler Festivalinin, dünya çapında ve Türkiye’nin çeşitli alanlarındaki bilimsel çalışmalara ivme kazandıracağını dile getiren Kırışık, artık üniversitenin projeleri toplayıp, bu projelerin Türkiye’nin ve dünyanın sorunlarına çözüm olacak şekilde uygulanmasını sağlayan bir konuma yükseldiğini ifade etti.

Prof. Dr. Kırışık, bu tür etkinlikleri düzenli olarak sürdüreceklerini ve ikincisini Eylül ayında Ankara’da gerçekleştirmeyi planladıklarını, üçüncüsünü ise yurt dışında yapacaklarını belirtti. Üniversitenin bu süreçte profesyonelleştiğini ve Sosyalfest’in nasıl yapılacağını dünyaya gösterdiğini dile getiren Rektör Kırışık, bundan sonraki çalışmalarında da dünyaya ve Türkiye’ye örnek olacak yeni çalışmalarda birlikte olmak istediklerini aktardı.

Rektör Kırışık, törene katılan herkese teşekkür ederek, üniversitenin “Bilim Merkezi ve Öğrenci Dostu Üniversite” olarak adlandırdıkları sloganlarının samimi olduğunu ve bilimi geliştirmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Rektör Kırışık, açılış konuşmasının ardından 83 puanla Akademik Teşvik Listesinde birinciliği elde eden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Zengin ile birlikte “Karabük Üniversitesi 2023 Yılı Akademik Teşvik Listesi”ni açtı.