Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri veya Meclis Üyesi adına bazı iş adamları ve hayırseverler aranarak para yardımı talebinde bulunup dolandırıcılık yapılmaya çalışılması ile ilgili Karabük Ticaret ve Sanayi Odasından bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

TELEFON DOLANDIRICILARINA DİKKAT!

"Son günlerde bazı şahısların ilimizdeki iş adamları ve hayırseverleri Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri veya Meclis Üyesi adına aradıklarını söyleyerek çeşitli sebepler ile para yardımı talebinde bulundukları ve bu şekilde dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları tespit edilmiştir.

Vatandaşlarımızın bir mağduriyet yaşamamaları için kendini oda başkanı, yönetim kurulu üyesi veya meclis üyesi olarak tanıtarak para veya yardım talebi ile arayan kişilere itibar etmemelerini, bu ve benzeri bir durum ile karşılaştıklarında derhal Polis (155) veya Jandarma (156) birimleri ile irtibat kurarak bilgi paylaşmaları suç işleyen kişilerin yakalanmasına yardımcı olacaktır.

Bu kapsamda hayırsever iş adamları, esnaf ve vatandaşlarımıza bir kez daha hiçbir kamu görevlisinin telefonla arayarak sizlerden ihtiyaç sahipleri için para ve yardım talep etmeyeceği hususunu saygıyla hatırlatırız."