Yüzyılın afeti olarak adlandırılan depremin ardından hemen koordine olarak bölgeye yardımlar ulaştırmayı başaran Karabük Valiliği, Belediyeler ve gönüllülerden oluşan Karabük Ekipleri deprem bölgesine adeta can oluyor. 

Karabük Valiliği ve  Belediyelerin ilk etapta gönderdikleri iş makineleri, arama-kurtarma ekiplerinin ardından özel kuruluş ve gönüllülerin de katılımıyla bölgeye sürekli yaşam malzemeleri ile üniteleri gönderiliyor.

3 Kişiyi daha kurtardılar

Karabük'ten gönderilen kurtarma ekipleri ilk günden beri onlarca canı göçük alıntından çıkarıp canlara can katarken, günün ilk saatlerinde başarılarına bir yenisini ekleyip 3 kişiyi daha kurtardılar.

Deprem afetinin etkili olduğu iller arasında yer alan Gaziantep'in Islahiye ilçesinde, AFAD ve sağlık ekiplerine destek veren Karabük İl Özel İdare ekiplerinin de aralarında olduğu grup, enkazdan 3 kişiyi canlı olarak çıkarmayı başardı.

Karabük Kızılay Gönüllüleri 3 Öğün Sıcak Yemek Dağıtıyor

Kızılay Karabük Şubesi ve Kızılay Gönüllüleri Hatay'ın Altınözü ilçesinde 3 öğün sıcak yemek dağıtımını gerçekleştirirken diğer taraftan hijyen malzemeleri de ihtiyacı olanlara ulaştırdılar.

karabuk-deprem-bolgesine-can-oluyor-3

Öte yandan Karabük'te toplanan nakdi yardımların afetzedelere 3 öğün sıcak yemek olarak gittiği belirtilirken, mutfak ve ikram araçlarının da bölgelere intikal etmek üzere hazırlandığı açıklandı.

Safranbolu Jandarma Komondoları, emniyeti sağlamak amacıyla görev başında

Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı personelleri, Hatay'da emniyet ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla gerekli önlemleri alırken, aynı zamanda depremden etkilenen vatandaşlara yardım malzemelerini de ulaştırdı.

karabuk-deprem-bolgesine-can-oluyor-2

Depremzedelere Çadır Gönderiliyor

Edinilen bilgiye göre, depremin yıkıcı etkisinin ardından barınma problemiyle karşı karşıya kalan afetzedelerin ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Karabük Kızılay Afet deposundan 1080 adet Kızılay Çadırı afet bölgesine gönderilmek üzere bugün yola çıkacak. 

karabuk-deprem-bolgesine-can-oluyor-1

Editör: Haber Merkezi