Karabük Belediyesi deprem bölgesine desteğine devam ediyor. Şuana kadar 12 araç ve 29 personel bölgeye giderken, Karabük itfaiyesinin arama kurtarma ekipleri 3 vatandaşımızı sağ olarak göçük altından çıkarttı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Karabük Belediyesi de teyakkuzda. Depremin hemen ardından yola çıkan Karabük itfaiyesi arama kurtarma ekipleri Kahramanmaraş’ta kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Ekipler şuana kadar 3 kişiyi sağ, 8 kişiyi de vefat etmiş şekilde göçük altından çıkarttı.

Su sıkıntısı yaşanan bölgeye su gönderiliyor

Ayrıca, itfaiye, ekskavatör, beko loder, damperli kamyon, kamyonet, lowbed tır, su tankeri, cenaze aracı ve cenaze yıkama aracından oluşan 12 araçta Gaziantep Valiliği AFAD Başkanlığının emrine tahsis edildi. Bölgede büyük ihtiyaç olan içme suyunun temini konusunda da duyarsız kalmayan Karabük Belediyesi, krom kaplamalı 3 tanker ile 60 ton suyu bugün deprem bölgesine gönderdi. Ayrıca, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin talimatları doğrultusunda BAKAB tarafından sabah saatlerinde bir tır bardak su bölgeye sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi