İYİ Parti’nin Karabük’te suları bir türlü durulmuyor. Milletvekili aday listeleri açıklandıktan sonra il yönetiminde başlayan istifaların ardından, önceki İl Başkanı Av. Ali Çetin Aygün’de parti üyeliğinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Şimdi de İYİ Parti Karabük 2. Sıra Milletvekili Adayı olarak açıklanan İsmail Yalav, adaylıktan çekildiğini belirten bir açıklama yaptı.

İsmail Yalav açıklamasında, “Bilindiği üzere 9 Nisan Pazar günü 28.dönem milletvekili seçimine katılacak aday listeleri açıklandı.

Bu açıklama sonrası  İYİ Parti’nin  Karabük listesi kamuoyunda çok büyük tepki gördü. Çünkü; gerek bu partiye gönül verenler gerekse çok sayıdaki  partili 1. sırada hiç beklemedikleri bir aday ismiyle karşılaştı.

Partiyi, bu süreçte sıkıntıya sokmamak ve başarıya ulaştırmak düşüncesiyle, çok yakın dostlarımın ve arkadaşlarımın ısrarla ikinci sıra adaylığından çekilmemi istemelerine rağmen adaylıktan çekilmedim."  dedi ve adaylıktan çekilme sebeplerini şu ifadeler ile belirtti;

"Ancak; İl Yönetimi aynı günün akşamı olağanüstü toplanarak İYİ Parti Genel Merkezi’nin belirlediği aday listesinin kabul edilemeyeceğini , listenin mutlaka değişmesi gerektiğini, bu liste olursa şeçim çalışması yapılamayacağını ve başarılı olunamayacağını oy birliğiyle karar altına almış ve bu kararı İYİ Parti Genel Merkezi’ne bildirmiştir.

Karabük İYİ Parti İl Yönetimi’nin genel merkezin belirlemiş olduğu aday listesine karşı yaptığı seçim başarısını zora sokacak bu girişime rağmen genel merkez tarafından sessiz kalınmış ve cevap verilmemiştir.

Bundan dolayı ailemin, ekip arkadaşlarımın ve destekçilerimin de görüş ve olurunu alarak milletvekilliği adaylığımdan çekiliyorum."