Ovacık İl Genel Meclis Üyeliğine aday olmak isteyen Muhammer Yağlı, “Keşke olsa” dedirtecek cinsinden büyük vaatlerde bulunuyor.

İnşaat, yapı malzemeleri market, müteahhitlik ile akaryakıt istasyonu gibi faaliyetlerde bulunan Yağlı Şirketler Grubu sahibi ile Ovacık Sofuoğlu Muhtarı Muhammer Yağlı, AK Parti’den Ovacık İl Genel Meclis Üyesi Aday Adaylığına müracaat ettiğini belirterek, bu zamana kadar görülmemiş vaatlerde bulunuyor.

Ovacık merkezde 28 daire, 4 dükkanlık projeye başlayacağını belirten 32 yaşındaki Muhammer Yağlı, İl Genel Meclis Üyeliğine aday gösterildiği takdirde, seçimi kesin kazanacaklarını belirtiyor ve dikkat çekici vaatlerde bulunuyor.

"Tüm Köy Konaklarının Boyası Benden ve Her Köye Çeşme Yapacağım"

Ovacık İl Genel Meclis Üyesi olduğu takdirde, Ovacık’ın 42 köyünde bulunan, köy konaklarının ve yemekhanelerinin tüm boya ve badana malzemelerini kendisinin vereceğini, yine 42 köye, köy çeşmesi yaptıracağını söyleyen Muhammer Yağlı, vaatlerini bununla da bitirmiyor.

"Ovacık Merkeze Seyyar Akaryakıt İstasyonu Kuracağım"

Ovacık’a seyyar bir akaryakıt istasyonu kuracağını, seyyar akaryakıt tankerini ihtiyaç halinde köylere de göndereceğini vurgulayan Muhammer Yağlı, il genel meclis üyeliği ile ilgili bu zamana kadar kimsenin vermediği sözleri veriyor.

"Kullanılmayan Köy Okullarını Köy Yaşam Merkezi Yapacağım"

“Köylerimizin genel sorunları yol, su, dere ıslahları, stabilize malzeme ve diğer eksiklikleri 5 sene içinde hangi köyün ne eksiği var ise sistemli bir şekilde çözüme kavuşturulacaktır. Her muhtar, her sene köyüne ne hizmet alacağını önceden bilecektir.” Diyen Muhammer Yağlı, diğer vaatlerini ise şu şekilde sıralıyor;

“Köylere yerleşim özendirilerek, gereken projeler için yardımcı olunacak. Kullanılmayan köy okullarının, köy yaşam merkezi haline dönüştürülmesi için tüm çalışmalar en kısa sürede yapılacak. Köylerimizde gerekli iş makinelerin çalışma düzeni sistemli bir şekilde hangi gün ve sürede geleceği, yapacağı işler ve yaptığı işler WhatsApp üzerinden her bir muhtara gönderilecek. 24 saat köy muhtarlarımız ve köylülerimiz tarafıma ulaşabilecek.”

"İl Genel Meclisi Üyeliğinden Alacağım Paranın Tamamını Köylere Paylaştıracağım"

İl Genel Meclisi Üyeliğinden, toplantılardan ve komisyon çalışmalarından alacağı tüm ücretleri 42 köyünün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla köylere eşit şekilde paylaştıracağını da açıklayan Muhammer Yağlı “Hani diyoruz ya ‘hizmet için geleceğiz’ diye, sözde kalmasın istedik. Ben yapabileceğim işleri açıkladım. ‘Daha iyisini ve daha fazlasını yaparım’ diyeni de takdir ederim. Amaç halka hizmet ise böyle hizmet olmalı anlayışını taşıyorum.” Dedi.

Bir İl Genel meclis Üyeliği için her yıl milyon liraları kendi bütçesinden harcayacağını ve il genel meclis üyeliğinden gelen tüm ücretleri de köylere harcayacağını söyleyen Muhammer Yağlı’nın bu iddialı çıkışları dikkatleri çekmeye başladı.

Editör: Ergün Başkaya