Yüksek enflasyondan dolayı artan hayat pahalılığının insanların belini büktüğü bugünlerde, vatandaş en ekonomik bir şekilde öğlenleri karnını doyurma arayışında.

Çalışanlar ve öğrenciler öğlenleri en pratik ve ucuz bir şekilde pideyle karnını doyururken, şimdilerde artık pide de lüks olmaya başladı.

Karabük İl Genelinde bir kıymalı pide 240, kuşbaşılı 290 liraları bulurken, Kavurmalı ve Pastırmalı pidelerin fiyatı ise 500 liraları buluyor.

Pide fiyatları bile halkın bütçesini aşmaya başlayınca, insanlar öğlenleri karnını doyurmak için daha ekonomik olan pizzaya yönelmeye başladı.

Ortalama 240 lira olan bir porsiyon kıymalı pideye karşılık gelen, çeşitli menülerdeki orta boy pizzanın fiyatı ise 150 lira civarında olduğundan, halk pizzayla karnını doyurmayı tercih etmeye başladı.

Çeşitli pizza markalarında son aylarda siparişlerin çoğaldığını belirten sektör yetkilileri “Fiyatı 150 lira olan orta boy bir pizzanın, pideye nazaran hamuru kalın olduğundan dolayı bir kişi rahatlıkla karnını doyurabiliyor. Önceden ağırlıklı öğrencilerin tercih ettiği pizza, şimdi herkes tarafından öğlen yemeği olarak daha çok tercih edilmeye başlandı.” İfadelerini kullanıyorlar.

Öte yandan lokantalarda ise bir çorba ve bir çeşit sulu yemek fiyatları da 250 lirayı bulurken, öğrenciler ve çalışanlar öğlenleri dışarıda en ekonomik karnını doyurma arayışını pizza ile gidermeye başladı.

Editör: Haber Merkezi