TBMM 28. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Karabük Milletvekili Cem Şahin vatandaşlarla birlikte olmaya ve esnaf ziyaretlerinde bulunmaya devam ediyor. Safranbolu 'da vatandaşlarla bir araya gelen Cem Şahin, Demirciler Çarşısını ziyaret ederek esnaflarla görüştü.

Ziyaretinde, Safranbolu 'nun Akçasu Deresi 'nin etrafında bulunan ve Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konaklarla öne çıktığını belirten Milletvekili Şahin, demirci dükkanına uğrayıp kömür ocağında 900 dereceye ısıtılmış demiri örs üzerinde çekiçle döverek şekil vermeye çalıştı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Şahin, " Ustamız bize 900 derecenin altında nasıl çekiç salladığını göstermek istedi. Biz de kırmadık " ifadelerini kullanarak şu açıklamalarda bulundu:

" Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konaklarla öne çıkan Safranbolu’muzun Akçasu Deresi'nin iki yakasına 1796 yılında kurulan Demirciler Çarşısındaydık. 1978 yılında 16 yaşında mesleğe çırak olarak başlayan ve o günden bu güne alın teri döken Hüseyin Şahin Özdemir abimizin ocağına uğradık. Bize 900 derecenin altında nasıl çekiç salladığını göstermek istedi. Değerli ustamızı kırmadık ve çekiç salladık. Artık yok olmaya yüz tutmuş bu meslekleri yaşattıkları için ustalarımıza teşekkür ediyorum. Ellerine, yüreklerine sağlık. "

cem-sahin-demirciler-carsisi-nda-demir-dovdu-1