Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açılışta Karabük’te AK Parti yöneticilerini eleştirmişti.

Yaptığı bu eleştirilere neden gerek duyduğu yönünde Karabük Net Haber’e özel açıklamalarda bulunan Başkan Vergili, Cumhur İttifakı ruhuna uygun hareket edilmesi gerektiğini belirterek, kendisinin hedef alındığını ve bu nedenle konuştuğunu ifade etti.

“Biz şu ana kadar Cumhur İttifakının ruhuna aykırı hiçbir şey yapmadık. Biz Cumhur İttifakı ile beraber hiç ayrılmadan, kopmadan devam ediyoruz. 2016'dan bu tarafa bizim hiçbir kopukluğumuz olmadı. 15 Temmuz’daki o akşamdan itibaren karşı çıkışım, duruşum Genel Başkanımızın ittifakı kurmasından sonraki ittifaka bağımız tartışılmaz. Çünkü ben Genel Başkanımın emrinde olan bir insanım. Genel merkez politikasını yalnız dinler, ona göre hareket eden birisiyim. Kendim bir politika üretmem. Genel merkezimiz politikayı üretir, biz o yoldan yürürüz.” Diyen Başkan Vergili, AK Parti içinde siyaset yapan bazı kişilerin arkadan dolanarak hareket ettiğini ve buna sert tepki gösterdiğini ifade ederek, açıklamasına şöyle devam etti;

AK Parti içinde arkadan dolanarak hareket edenlere cevabım

“Şimdi buradaki arkadaşlarımız o kadar arkadan dolaşarak siyaset yapıyorlar ki bu arkadan dolaşma siyaseti, yakışmayan siyasettir. Sonrada kalkıp bununla ilgili bütün herkesi organize etmeye çalışıyorlar. Kendilerine çalışan, kendilerinin diyalog içinde olduğu bazı basın mensuplarıyla beraber hızlı bir şekilde hareket ediyorlar. ‘Rafet Vergili, öyle söylemiş, yok böyle söylemiş’ şeklinde burada bir kargaşa çıkartıyorlar.

O kadar profesyonel yapıyorlar ki bu işi, şöyle söyleyeyim ve okuyum; ‘Yepyeni bir yüzle Karabük Belediyesi AK Partili olmalıdır.’ Bu bir yorum değildir. Bunların hedef yazıları aslında 7 İlçede belediyeleri alma açıklamaları, sonra Cumhur İttifakına göre yalnızca AK Parti çalışma yapıyor, biz yapmıyoruz. Onlar Millet Bahçeleri yapıyor, biz hiçbir katkı yapmıyoruz. Burada millet bahçesi yapılırken biz yeri verdik, artı buranın finansmanı ile ilgili Karteltepe’deki yerimizi de verdik. Burada iktidarın yapmış olduğu iş ve bakanlık çok hızlı bir şekilde ihaleyi yaptı. Çok büyük bir iş söylemlerinde bulunan arkadaşlar, biz bu işlemleri hallederken zaten yoktu. Bakan Murat Kurum Bey bizden ne talep ettiyse, biz hayır demedik. Biz de ondan ne istediysek o da bize verdi, il, ilçelere her tarafa verdi. Biz bunları inkar eden birisi değiliz.

Bu kadar çalışmanın, organizasyonun içerisinde biranda ne olduysa 7 belediyeyi alıyorlar. Artık Karabük'te AK Partili Belediye Başkanı istiyorlar. Biz Karabük'ün ruhunu öldürüyormuşuz. Karabük'ün ruhunu bitirmişiz. Bizde söyledik neler yaptığımızı. Hastanesinden, cenazesine kadar bunları bilsinler. Demek ki Karabük'te AK Parti siyaseti yapanlar, bizim ne yaptığımızı bilmiyorlar Karabük'te.

Biz farklı bir çalışma yapmadık, iktidarın dışında aman aman bir çalışma yapmadık, hep beraber organizasyon içerisinde yaptık. Başında devlet varken sen ne yapabilirsin? Hükümete gideceksin, bir şekilde ikna ederek işe başlarsın ve bizim hiçbir talebimiz ret görmedi. Bizim ne kadar büyük icraatlar yaptığımızı AK Parti Genel Merkezi de biliyor."

Hani nerede sizin Cumhur İttifakınız, biz toplama birisi miyiz?

“Bazı arkadaşlarda Rafet Vergili hastalığı var.” Diyen Başkan Vergili “Bunun üzerinde politika yapmaya çalışıyor.  Bakın diyorlar ki; ‘Karabük'te partimizden olmayan belediyeler var. İnşallah önümüzdeki dönemde bu belediyeleri alarak partimizin hizmet ağına eklemiş olacağız.’ Bunu en yetkili ağzı söylüyor, AK Partinin. Böyle bir şey olabilir mi? Hani nerede cumhur ittifakınız? Biz toplama birisi miyiz burada?

Biz seçimlerde en ufak fire verdik mi? Cumhur İttifakına aykırı hareket eden en ufak bir fire verdik mi? Kendileri 59 Bin 500 oy aldı, Cumhurbaşkanlığında Tayyip Bey 98 Bin oy aldı. Biz Başkana oyumuzu verdik, öte yandan tabi biz partimize oy vereceğiz. Bu söylemleri de onlara söylettirmeyeceğiz tabi ki de. Bizde yaptığımız hizmetleri anlatacağız.” Dedi.

Karabük’e hem ruh geldi, Karabük’ü hem de sahtekarlardan temizledi.

Başkan Vergili, Karabük’te ruh kalmadı diyenlere, sahtekarlardan temizledik cevabını vererek, açıklamasına şöyle devam etti;

“Bizim ne bakanlıklarla ne valiliklerle ilgili hiçbir problemimiz yok. Sadece söylem problemimiz var. Siyasette birileri konuşur, gazetecilere verir, gazeteciler onu işler. Gene partinin içerisinde siyasete hevesli olan birisine verir, o konuşur ama yukarıdakiler de pasajlarla geçer. Ama burada yapılan hata şu en yetkili kurum konuştu, sonra diğer hedeflerini belirledi, sonra da hedefi olan arkadaşımız konuşuyor.

‘Karabük'te ruh kalmadı, şu olmadı, bu olmadı.’ Karabük'e hem ruh geldi, Karabük hem de sahtekarlardan temizlendi, farkında değil. Bakın ne diyorum, Karabük'e hem ruh geldi, Karabük’ü hem de sahtekarlardan temizledi. O arkadaşımız bazı şeylerin farkında değil, onu da öğrenmesi lazım. Rafet Vergili, Karabük'te neler yaptı, bunları çok iyi bilmesi lazım. Çünkü ben buraya hiçbir menfaat için gelmiş bir insan değilim. Ben burada Allah rızası için hizmet ediyorum. Allah rızası için hizmet ederken de yalnız vatandaşı düşünerek hizmet ediyorum. Söylemlerimde bunların üzerinedir. O yüzden AK Partili arkadaşlarımda, CHP’li arkadaşlarımda, Demokratlarda, Büyük Birliklilerde hepsi bana oy veriyor. Onların bütün korkusu şu bize gelen oyları tutamaz mıyız? Hem CHP'nin düşüncesi hem AK Partini düşüncesi bu.

Ben bugüne kadar burada siyaset yapmadım, siyasi ayrımcılıkta yapmadım.  Gene tutamayacaksınız, bu söylemlerle de tutamazsınız. Dediğim gibi biz ittifakın ruhuna uygun hareket ediyoruz. AK Parti Genel Merkezi bana desin ki ‘ayıp değil mi, senin yaptığın?’ iki satır yazı yollasın, bende onların bütün konuştuklarını AK Parti Genel Merkezine yolayım. Özür dilenecekse özürde dilerim, özür dilemek bir erdemliktir.

Şimdi bunları söyleyip, kenara çekilip te bunlara cevap verilince, Cumhur İttifakına ters hareket ediliyor gibi propaganda yapmalarına, hemen o gazetecilere yazdırmalarına gerek yok. Birdenbire herkes bir şey bulmuş gibi, hele o gazeteci arkadaşlar bir sor bakayım; ‘Kardeşim ben niye yazdım bunu? Hem bu yazıyı yazıyorsun hem de bu yazıya cevap verildikten sonra, bu yazıyı hiç yazmamış gibi aklına bile gelmiyor. Bu yazı yazanlar, benim verdiğim cevap aklına bile gelmiyor. Bu seferde söylediklerimi eleştiriyorsun, bunlar doğru değil ki. Ben bugüne kadar hiç kimseyi yersiz olarak suçlamadım. Eğer suçladıysam mutlaka bir gerçeklik payı vardır, yanlış bir şey yaptıysam da özür dilemişimdir.”

Seçimlerde ittifak neden sağlanmasın, sağlanmayacak ne var?

Önümüzdeki yerel seçimlerde cumhur ittifakı içinde bir seçim ittifakının sağlanıp, sağlanamayacağına da açıklık getiren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Seçimlerde ittifak neden sağlanmasın, sağlanmayacak ne var? Onların korkusu şu; Böyle bir ittifak olursa, zaten söylüyorlar; ‘Rafet Vergili gelir, bizim önümüzü kapatır.’ Zaten siz hep önümüz açılsın diye bir sürü insanı hedef göstermişsinizdir. Yaptığınızı da elinizi yüzünüze bulaştırıyorsunuz. Bu işleri bilen arkadaşlardan faydalanmak varken, onları uzaklaştırıyor AK Parti.

Çok önemli bir örnek vereceğim bir önceki seçimde kazanmış olan meclis üyesi arkadaşlarının tamamı değiştirilir mi? Hiç mi Karabük'te 3 dönemdir, 4 dönemdir AK Partiden çok iyi yetişmiş meclis üyesi yok muydu da hepsini birden bir kalemde değiştirdiniz? Onların aklı şimdi, havadan birileri gelir Belediye Başkanı olur. Öbürü bir şey olur, bütün düşünceleri bunlara yoğunlaştı. Söyledikleri Cumhur İttifakına uygun olmayan hadise bu. Buna çok iyi baksınlar, otursunlar düşünsünler. Bir daha bize laf söylerken de herkes aklını başına alsın daha ağır konuşurum.”

Seçimlerde AK Parti tabanından alnım açık oy isterim.

AK Parti’yi Karabük’te eleştiren Rafet Vergili, ittifak olursa AK Parti tabanından ne yüzle oy isteyecek eleştirilerine de cevap verdi ve şunları söyledi;

“Ben sizin tabanınıza da hizmet ediyorum. Kardeşim cenaze hizmetleri MHP'ye bedava da AK Partiye parayla mı? Ne demekmiş ne yüzle oy isteyecek? Ben Cumhurbaşkanına oy verirken, hiç problem olmuyor da onlar bana oy verirken mi problem olacakmış? Yani şaka falan değil, birisi 59 Bin 500 diğeri 98 Bin oy alındı. Milliyetçi Hareket Partisi’nden bir tane fire yok. Daha önceden de sorulmuştu ‘Milliyetçi Hareket Partisi’nin oyları nerde’ diye, buda vardı Karabük'te. Milliyetçi Hareket Partisinin oylarının nerde olduğu belli.

Bugüne kadar, 15 Temmuz 2016'da hiç tereddütsüz, hiçbir yerden talimat gelmeden, belki de Türkiye'de ilk sokağa çıkan yetkili kişilerden birisiyim. Hepsinin saati belli, tarihi belli. Ne için, hükümet için. Ne için, Cumhurbaşkanı için. İhtilalleri kabul etmediğimiz için duruşumuzu sergilemişiz. O tarihte onlar çok daha güçlü olsaydı, belki bizim başımıza dünya kadar olaylar gelecekti. Bunlar bile hiçbir zaman aklımıza bile gelmemiş. Oradaki birinci faktör Tayyip Bey miydi, Tayyip Beydi. Ben sokaktayken şu anda konuşan arkadaşların hiçbirini görmedim, onlar istediği gibi konuşsun. Ben Cumhur İttifakının aleyhine hiçbir şey söylememişimdir ama siyasilerin aleyhine söylemişimdir. Yapılanları eleştirmişimdir, buda benim en doğal hakkım.

Ben bunları ne için yapıyorum? Karabük için yapıyorum. Ama istenilen bir şey varsa da bir orta yol bularak, en doğru bir şekilde yapmaya çalışıp vermişimdir. Biz burada hükümetin yapacağı çoğu şeyi engelleyemez miydik, kime zararı olurdu, Karabük'e zararı olurdu, vatandaşa zararı olurdu. En basit Belendeki TOKİ evlerini beraber yaptık. TOKİ’ye elimizden gelen her türlü yardımı gösterdik. Soğuksuyu beraber yürütüyoruz. Hastane içinde görüşümüzü söyleyeceğiz yanlış olduğunu. Birileri siyaset yapıyorum diye, MHP'lide olabilirdi, CHP'lide olabilirdi. Tabi söyleyeceğim bizim yaptığımız bir şey söyleniyor ya. 100. Yıldaki Kültür Merkezini idare edemiyorlar ya, bedava kira, bedava şu anki parayla bedavadır. Bir özel sektör o kadar kira vermez, biz devletiz özel sektör gibi kalıp ta sürekli zam isteyemezsin, verdiği zam neyse devam eder. Adamlar oranın bir temizliğini bile yapamıyorlar, belediyeyi konuşuyorlar.

Cumhur İttifakının ruhuna uygun hareket edilmezse daha ağır konuşurum

Cumhur İttifakının ruhuna uygun hareket edilmezse daha ağır konuşacağını açıklamalarının sonuna ekleyen Vergili, “Çok daha sert devam edecek eleştirilerim, Cumhur İttifakının ruhuna uygun hareket etmedikleri zaman, çok daha sert konuşacağım. Ulusal gazetelerin orta sayfalarına ilan veririm, konuşsunlar biz bir şey demiyoruz ki ama Karabük'ün menfaatine konuşsunlar. Karabük'ü düşünen adaylar bulsunlar, gerçekten fikirler bulsunlar.” Diyerek açıklamasını tamamladı.