Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu’nun turizm potansiyelini artırmak için yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Köse, Tarihi Çarşı bölgesinde Yılbaşı Panayırı etkinliği düzenleyeceklerini duyurdu.

Köse, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Safranbolu'muzun Tarihi Çarşı bölgesinde turizm faaliyetlerini çeşitlendirmek adına güzel bir proje hazırlıyoruz. Mevcut ekonomik problemlere bir nebze çözüm üretebilmek için Tarihi Çarşı esnafımızla beraber yapmayı hedeflediğimiz Yılbaşı Panayırı etkinliğimizin ilk toplantısını Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Muammer Dumaner ile birlikte gerçekleştirdik.” dedi.

Köse, Yılbaşı Panayırı etkinliğinin hem yerli hem de yabancı turistleri Safranbolu’ya çekmek için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Köse, “Tarihi Çarşı bölgesinde kuracağımız panayırda, yöresel ürünler, el sanatları, hediyelik eşyalar, yiyecek ve içecekler gibi çeşitli stantlar olacak. Ayrıca, panayırda birçok etkinliğe de yer vereceğiz. Bu konuda proje çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.

Köse, Yılbaşı Panayırı etkinliğinin Safranbolu’nun tanıtımına, turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti. Köse, “Bu projeyle, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel değerlerini daha fazla insanla paylaşmak istiyoruz. Safranbolu’yu yılbaşı tatilinde ziyaret etmek isteyen herkesi, Tarihi Çarşı bölgesindeki panayırımıza davet ediyoruz. Panayırımızda hem alışveriş yapabilir, hem eğlenebilir, hem de Safranbolu’nun güzelliklerini keşfedebilirsiniz.” dedi.

Başkan Köse, Yılbaşı Panayırı hazırlıklarının devam ettiğini, etkinliğin 28 - 31 Aralık tarihleri arasında düzenleneceğini duyurdu.

Kontenjanın sınırlı olduğunu da ifade eden Köse, Safranbolu Tarihi Çarşı, Han Arkasında düzenlenecek olan etkinlikte satış yapmak isteyenlerin ise en geç 27 Kasım tarihine kadar Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi ve Tarihi Çarşı Belediye Binasında ilgili birimlere başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

baskan-kose-den-yilbasi-panayiri-projesi-1