TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi ve AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı da olan Şahin,  "Öğretmenler, bilgiyi sevgiyle, sabırla ve özveriyle öğreten, genç zihinlere yol gösteren, değerleri aşılayan gerçek kahramanlarımızdır.” değerlendirmesini yaptı.

Şahin, yayımladığı mesajında, "24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, istikbalimizin mimarı, fedakarlığın timsali öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

Öğretmenlere fedakarlıkları için teşekkür eden Şahin, şunları kaydetti:

“Öğretmenlerimiz, kutsal görevlerini layıkıyla yerine getirerek, topluma değer katan, bilinçli ve sorumluluk sahibi bireylerin yetişmesine önemli katkılarda bulunur, birer fidanı yetiştirir gibi, öğrencilerimize bilgi ağacının dallarını öğretir ve onların karakterini şekillendirir. Öğretmenlik, sadece bilgi aktarmak değil, aynı zamanda öğrencilere hayatı anlamaları için rehberlik etmek demektir. Öğretmenlerimiz, bu sorumluluğu büyük bir özveri ve şevkle yerine getirerek, geleceğin liderlerini yetiştiriyor. Ben her birine saygılarımı sunarak teşekkür ediyorum.

Terör örgütü, hain saldırılarında aralarında Ayşenur Alkan, Arzu Özsoy, Necmettin Yılmaz, Şenay Aybüke Yalçın, Neşe Alten, Ayşe ve Numan Konakçı, Yasemin ve Bayram Tekin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda öğretmeni şehit etti. Onların acılarını hala içimizde hissediyoruz. Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimizin ailesi Karabük’ümüzde yaşamaktadır. Babası Sadık abimiz ve annesi Zehra ablamız ile her fırsatta görüşüyor, acılarını paylaşıyoruz. Devletimiz, onları hiç bir zaman yalnız bırakmadı, bırakmayacak. Onların milyonlarca evladı var artık. Ben görevi başında şehit olan ve ahirete irtihal eden tüm öğretmenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum.”