Kuruculuğunu 1970 yılında İsmail Akçura tarafından temelleri atılan Amenon Oteller zinciri 20 ilde 24 otele sahipken, zincirine son halkayı Karabük Anemon Otelinin açılışı ile ekledi.

İzmir,Manisa, İstanbul, Manisa, Denizli gibi 20 ilde oteller zinciri Anemon Otelleri'nin, son halkası olan Karabük Anemon Oteli açılışına İcra Kurulu Başkanı Oğuz Akçura, Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, MHP İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek ve kurum kuruluş müdürleri katıldı.

İcra Kurulu Başkanı Oğuz Akçura açılışta yaptığı konuşmada; "Anemon Otelleri 34 yıldır sloganımız olan 'Türkiye'de doğduk Türkiye'de büyüyoruz' yaklaşımı ile Türkiye'nin yüzde yüz yerli otel zinciri markası olarak hizmet vermektedir. Anemon Otel - Koyunlu A.Ş. ortaklığı ile Anemon'un yayılma hızı artmış, bu güçlü birliktelik sayesinde 2028 yılı için kendimize koyduğumuz 40 otel hedefimize bir adım daha yaklaştığımızın farkındayız." dedi.

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç ise, "Anemon Otel, içkisiz bir şehir otelidir. Teşekkür ediyoruz böyle bir oteli kurdukları için. Anemon, Safranbolu'da da bir otel kurmanın ya da bir konağı iyileştirmenin içinde olur diye düşünüyorum. İnşallah bu zenginliklerle bir turizm planlaması yaparak bu bölgeyi sadece Demir Çelik Fabrikalarının hüviyetinden kurtarmak ve coğrafi olarak iyi bir bölgede olmasından istifade etmek lazım. Karabük kozasını çatlatmalı, çıkmalı ve turizmin getirisi ile karşılaşmalı." ifadelerini kullandı. 

Resepsiyon konuşmalarına ardından kurdele kesimi ve açılış ile devam etti.