Karabük’ün tanınmış siyaset adamı Yusuf Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Karabük Belediye Başkan Adaylığı için müracaatını yaptı.

Bugün CHP İl Başkanlığında Karabük Belediye Başkan Adaylığı için müracaatını yapan Yusuf Aydın’ı çok sayıda seveni yalnız bırakmadı.

CHP İl Başkanı Vedat Yaşar ve Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz tarafından adaylık başvuru dosyası alınan Yusuf Aydın yaptığı konuşmada önemli konulara değindi.

“31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkan aday adayı olmak için karşınızdayım.” Diyen Yusuf Aydın, “Ben bu şehirde doğdum. 30 yıldır bu şehirde cemiyet ve ticaret hayatının içerisindeyim. Şu ana kadar hiçbir devlet ihalesine girmeden kendi yaptığım projeleri ve müteşebbislerin yaptığı yatırımlar olan fabrikalar yaptım. Yaptığım tüm işleri tekniğine uygun sorunsuz şekilde teslim etmeye gayret ettim.” Dedi.

CHP’den Karabük Belediye Başkan Yusuf Aydın müracaat sırasında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

“Benim için siyaset ‘hayata dokunmaktır’ Ülkemizde ve Karabük’te insanlara, can dostlarımıza, çevreye, doğaya sahip çıkmaktır. Siyaset çevremizde olan olaylara karşı sadece kendi menfaatimiz için değil tüm canlıların hakkını hukukunu korumak için mücadele etmektir. Bunu yapmak için hayatın içinde olmak, duyarlı olmak, eleştirmek ve eleştiriye açık olmak lazım. Bir de sadece konuşmak değil yetkili mercileri harekete geçirmek lazım.  Ancak cemiyetle birlikte yaparsanız hem istişare edersiniz hem ortak aklı bulursunuz ve toplum için en faydalı sonuca varırsınız. Bu sonuca varmak için ilkelerinizle birlikte siyaset yaparsınız.

Ben her zaman ve her şartta Hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet ilkelerine bağlı kalacağımın bilinmesini isterim.

İsraf etmeden, şeffaf, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetim getireceğiz. Tarafsız bir şekilde yöneteceğiz. Herkesin belediye başkanı olmak istiyorum.  Karabük te yaşanan travmayı tekrar yaşatmaya da hakkımız yok. Allah nasip ederse hemşerilerimde bize destek olursa Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında kentimizi modern bir Cumhuriyet kenti yapmak istiyorum. Karabük’te bu birlikteliği sağlayacağız.  Kaynakları israf etmeden dürüst bir şekilde yöneteceğiz. En büyük projemiz aç ve açıkta kimseyi bırakmamak… Karabük halkının mutlu olduğu, Betona değil yeşile, temiz bir çevreye ve insana öncelik veren bir yönetim anlayışımız olacak. Belediye meclisimizde çok güçlü liyakatlı bir ekibimiz olacak.

Tüm çalışmalarımızda akıl, bilim, istişare ve liyakat ilkeleri ile hareket edeceğiz. Önemli Kentsel uygulamaları tepeden inme kararlarla değil, şeffaflık içinde kentlilerle paylaşarak, uzman kuruluşların ve STKların görüşünü alarak yapacağız.

Tüm riskli yapıların tespitini yaparak başta deprem olmak üzere her türlü afete karşı dirençli bir kent haline getireceğiz.

Kentsel dönüşüme hız vereceğiz ve kentsel dönüşümün halktan yana olmasını gözeteceğiz ve rant sağlama aracı haline dönüştürülmesini engelleyeceğiz.

Eğitim, bilim, sanat, kültür ve spora destek olacağız.

Ulaşım, trafik ve otopark sorununu çözeceğiz.

Sokaklarımızı, kaldırımları, parkları temiz tutacağız, daha yeşil bir kent için çalışacağız.

Her mahalleye Gençlik merkezi ile birlikte Spor tesisi yapacağız.

Karabük’teki sorunları çözmek için 4 yıldır mahalle mahalle tespitlerimizi yaptık, başkanlığımızda da tedavilerini yapacağız.

Seçimden seçime değil, vatandaşımız ihtiyaç duymadan önce sorunları çözeceğiz.

Aynı projeleri aynı yerde tekrar tekrar yıkıp yapmamak, israf etmemek için ortak akılla ve istişare ile çalışacağım.

Belediyemize ait tüm yatırımların kamu zararı ve israf olmaması için en iyi şekilde takibini yapacağım.

İşçilerimizden emeklilerimize, kadınlarımızdan gençlerimize, çocuklarımızdan yaşlılarımıza ve tüm engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz.

Kent merkezini yeniden düzenleyerek hem vatandaşlarımız için hem de esnaflarımız için Cazibe Merkezi haline getireceğiz.

3 Nisan Karabük’ün kuruluşunu Festival havasında kutlayacağız.

Tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışacağım.

Ayrıştırmak, kutuplaştırmak için değil herkesle kucaklaşmak için çalışacağım.

Seçildiğim takdirde ticari faaliyetlerime son verip tüm zamanımı belediye başkanlığına ayıracağım.

Biz topluma üstten bakan, azarlayan zihniyete hayır diyerek, sesimizin yüksekliğine değil, sözümüzün yüksekliğine bakıyoruz.

BizKarabük Belediye Başkanlığından bir şeyler almaya değil, tecrübemiz ve bilgimizi vererek 24 saat Karabük için çalışmaya geliyoruz. Çalışmalarımızla en başarılı belediye başkanı olacağım.

Cumhuriyetin 100. Yılında Cumhuriyet Kenti Karabük’ü Cumhuriyet Halk Partisi ile taçlandıracağım.

Kuruluşundan bu yana Karabük için emek veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve ebediyete intikal etmiş tüm yurttaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Sağ olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyor saygı ve selamlarımı iletiyorum.

Ben buraya gelerek bize destek veren ve bizimle beraber emek verecek herkese teşekkür ediyorum ve kendimide Karabük halkına emanet ediyorum.”