Teknoloji ve elektronik ürünler üzerine, Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alan bir mağazalar zincirinin Karabük şubesinde yaşanan dolandırıcılık iddiaları şaşırttı.

İddialara göre, AVM içinde faaliyet gösteren teknoloji mağazasında çalışan bir satış elemanının, çok sayıda müşteriye cep telefonu sattığını, ürünün stokta olmadığını, merkezden geleceğini ve birkaç gün sonra mağazadan teslim edileceğini söyleyip, ürünün ücretini peşin tahsil ettikten sonra, cep telefonlarını bir başka yere sattığı ortaya çıktı.

Karabük’te 20’ye yakın kişinin bu satış elemanı tarafından dolandırıldığı iddia edilirken, satışı yapılan fakat müşteriye teslim edilmeden, başka yerlere satılan cep telefonlarının toplam piyasa değerinin 1 Milyon 500 Bin lira civarında olduğu ifade ediliyor.

Ülkenin en ünlü teknoloji mağazasının Karabük şubesinde yaşandığı iddia edilen dolandırıcılıkla ilgili satış elemanın gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Mağdurlar Muhatap Bulamıyor

Ülkenin en ünlü teknoloji satış markalarının başında gelen firmanın, Karabük mağazasında yaşanan dolandırıcılık iddialarında ücretini peşin verip, cep telefonlarını alamayan vatandaşlar, şimdi teknoloji satış mağazası tarafından mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar.

Mağdur olduklarını iddia eden müşteriler; Kredi kartlarını mağazanın pos cihazından geçtiklerini, faturalarını aldıklarını ve firma markasının ülke genelinde çok tanınmış olduğu için mağazaya güvendiklerini ifade ediyorlar. Mağdurlar “Mağaza yetkilileri kendileri ile bir alakası olmadıklarını, o satış elemanı hakkında hukuksal başvuru yapmamızı istiyorlar. Bizim mağduriyetimizi mağaza gidermesi gerekir.” Diyorlar.

Satış Sözleşmesiz Alışveriş Yapmayın

Tüketici hakları uzmanları; “Ücretini ödeyip, ürünü daha sonra teslim alacaksanız mutlaka satış sözleşmesi yapın.” uyarısında bulunuyorlar.

Alınan ürünün ücretinin peşin ödenip, gün içinde bile sonradan teslim edilmesi halinde, mutlaka satış sözleşmesi yapılması uyarısının altı çiziliyor. Satış sözleşmesinde, alınan ürünün seri numarası, özellikleri, ne zaman teslim edileceği, ne şart altında teslim edileceği ve ücretinin peşin ödendiğinin mutlaka yer alması gerektiği de vurgulanıyor.   

Editör: Ergün Başkaya