15 Yıl Yortan Beldesi Belediye Başkanlığı yapan Yılmaz Tiryaki, bir dönem ara vererek Karabük İl Özel İdaresinde şube müdürlüğü yapmıştı.

Tiryaki, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yeniden AK Parti'den Yortan Belde Belediye Başkan Aday Adaylığında bulundu. 

Yılmaz Tiryaki, "Yeni bir dönem yeni bir süreç. Buradan Yortan halkına teşekkür ediyorum. Onlar hizmet yaptığımız 15 yılı unutmamışlarki çok yoğun tevehcühte bulundular. Allah mahçup etmesin bir yola çıktık. Öncelikle benimle birlikte hem belde de hem ilçede göreve talip olan arkadaşlara öncelikle başarılar diliyorum. Belediye başkanlığı çok zor, çok meşakatli bir iştir. Bu yolun sonunda kazanan beldemiz olsun." diye konuştu.

Ergün Başkaya'nın sorularını cevaplandıran Tiryaki, "Yortan 1995 yılında belde oldu belde olduktan sonra ilinde, ilçesinde, bölgesinde kendini tanıtmaya başladı. Yortan herşeyden önce ilçenin en uç noktasında tabi medeniyet demek yol demek görevi tamamladığımız dönemde beldemiz için çok önem arzeden Karabük-Bartın liman yolu projesi vardı duble yol projesi kapsamında projelendirildi yatırım programına alınması zamanında bizim dönemimiz yetmedi inşallah yol demek medeniyet demek bu yolla birlikte Yortan'ın ufkunun tekrar açılacağını ve bölgeye çok büyük katkı vereceğini düşünüyorum." dedi.

Editör: Ergün Başkaya