AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı,  Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi de olan Cem Şahin,  24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak adına sorumluluk bilinciyle çalışan basın mensuplarının çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti. 

Basın mensuplarına “mesai arkadaşlarımız” diyen Şahin, şunları kaydetti:

“Bu özel günde, gazetecilik mesleğinin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Vatandaşın gerçek, doğru ve güvenilir bilgiler içeren haberlere ulaşmasını temin etmek demokrasinin en temel unsurlarından birisidir. 

Basın, toplumun gözü, kulağı ve vicdanı. Her gün, özveriyle çalışarak toplumu bilgilendiriyor, aydınlatıyor ve sorunların çözümünde önemli bir rol oynuyor. Basın, vatandaşlarımız ile aramızda köprü vazifesini üstleniyor, bizlere mesai arkadaşlığı yapıyor.” 

“Demokrasilerde önemli bir kamusal güç”

Medyanın, demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olduğuna işaret eden Şahin, “Demokrasilerde önemli bir kamusal güç olarak kabul edilen basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilmekte ve yönlendirebilmektedir. Bu görevi yerine getirirken ülke ve ilimizin menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri de hiç kuşkusuz büyük önem taşımaktadır.

Ülkemizde oluşturulmaya çalışılan dezenformasyona karşı da en büyük görev yine basın mensuplarımıza düşmektedir.” değerlendirmesinde bulundu. 

“Reformlar gerçekleştirdik”

Hükümet olarak özgür bir basının oluşmasına çok önem verdiklerinden bahseden Şahin, “Haber alma ve ifade özgürlüğünde çok önemli reformlar gerçekleştirdik. Özellikle ‘Anadolu basını’ dediğimiz yerel basının kalkınması için önemli ilerlemeler yapıldı, yapılmaya da devam ediliyor. Medya çalışanlarımızın daha rahat, daha özgür ve daha güvenli çalışma koşullarına sahip olabildikleri, emeklerinin karşılığını alabildikleri, kendilerini geliştirebildikleri bir medya ortamına kavuşmaları hassasiyet gösterdiğimiz konular arasında yer almaktadır. Ben 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle, başta Karabükümüzde faaliyet gösteren mesai arkadaşlarımız olmak üzere bütün basın emekçilerinin bayramını tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.