Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 23 Temmuz 2025 tarihinde Safranbolu Çavuşlar Köyü ile Ovacık Kışla Köyü’nde meydana gelen ve ekiplerin yoğun çabasıyla kontrol altına alınan orman yangınlarının ardından, bölgede yürütülen iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi.

Yangında evleri zarar gören vatandaşlar için kurulan konteyner alanlarını ziyaret eden Vali Yavuz, burada kalan ailelerle bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Yavuz daha sonra yangın nedeniyle hasar gören köy yollarının onarımı için sahada çalışan İl Özel İdaresi ekiplerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve ekiplere kolaylıklar diledi.

Yangının en çok etkilediği bölgelerden biri olan Kamış Köyü’nde de incelemelerde bulunan Vali Yavuz, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından gönderilen ve İl Özel İdaresi ile kamu kurumlarının çalışmalarıyla kısa sürede yaşanabilir hale getirilen konteynerlerde kalan ailelerle bir araya geldi.

Vali Yavuz’un son durağı ise Davutlar Köyü’nde kurulan Yangın Koordinasyon Merkezi oldu. Burada yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali, yangın sonrası süreçte yürütülen faaliyetleri değerlendirdi.

Ziyaretleri sırasında açıklama yapan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, “Yangından etkilenen vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı koşullarda günlük yaşamlarına dönebilmeleri için tüm kurumlarımızla birlikte sahadayız. Barınma, ulaşım, altyapı ve sosyal destek gibi tüm alanlarda devletimizin imkânlarını seferber ettik. Amacımız, yangının izlerini hızla silip vatandaşlarımızın huzur içinde hayatlarını sürdürebilecekleri ortamı en kısa sürede sağlamak” ifadelerini kullandı.

V A L İ İ N C E L E M E6

V A L İ İ N C E L E M E4

V A L İ İ N C E L E M E5

V A L İ İ N C E L E M E3

V A L İ İ N C E L E M E

Kaynak: Tuğba Yılmaz