Vakıf Katılım’ın Karabük’teki şubesi hizmete girdi. Açılışta konuşan Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, “Karabük’te uzman kadromuz ve çözümlerimizle bireysel ve kurumsal müşterilerimize en iyi hizmeti vereceğiz” dedi.

Vakıf kültüründen aldığı ilhamla büyük ve güçlü Türkiye’nin finansmanına katkı sunan Vakıf Katılım, Karabük’teki şubesini açtı. Ülke genelinde şubeleşme çalışmalarına devam eden Vakıf Katılım, müşterilerine uzman kadrosuyla katılım finans hizmeti verecek. Bireysel müşterilerin yanı sıra KOBİ’lere ve esnafa da finansal destek sunacak olan Vakıf Katılım’ın Karabük Şubesi’nin açılışına Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, Vakıf Katılım üst yöneticileri ve Karabük iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, Vakıf Katılım’ın Karabük Şubesi’yle birlikte 188 şubeye ulaştığını söyledi. Akben, “Karabük’teki şubemizle Karabüklülere katılım finans sistemindeki farkımızı göstereceğiz, uzman kadrolarımız, hızlı çözümlerimiz ve finansal desteğimizle hizmet sunacağız” diye konuştu. Mehmet Ali Akben, “Ülke genelinde 20 binden fazla kamu bankası, TAM ATM ve PTT ATM'leri aracılığıyla ücretsiz, masrafsız para yatırıp çekebileceğiniz, Mobil ve İnternet Şubemizden tüm EFT ve havale işlemlerinizi ücretsiz olarak yapabileceğiniz hizmetlerimizle Karabük halkına en iyi müşteri deneyimini yaşatmak istiyoruz” dedi.

KOBİ’lere, Esnafa ve İhracatçılara Desteğimiz Sürüyor

Son 2 yılda KOBİ’lere Kredi Garanti Fonu kefaletiyle 2 milyar TL’nin üzerinde destek sağladıklarını hatırlatan Mehmet Ali Akben, “Başta istihdam, imalat, ihracat ve inovasyon alanlarında faaliyet gösteren KOBİ’ler olmak üzere ülkemizin büyümesine katkı sağlayan işletmelerimize 2023 yılı 3. çeyrek sonu itibarıyla nakdi 63.1 milyar TL, gayri nakdi 27.5 milyar TL olmak üzere toplamda 90 milyar TL’nin üzerinde kaynak desteği sunduk. Son 3 yılda yenilenebilir enerji, tarım ve gıda, kimya ve ileri teknoloji destekli makine endüstrisi alanlarında kâr-zarar yatırım ortaklıklarına bugüne kadar 4.5 milyar TL’ye yakın fon katkısı yaptık” dedi.

Vakıf Katılım kurulduğu ilk günden bu yana katılım finans esasları doğrultusunda müşteri deneyimi odaklı yaklaşımı ile ihracatçılara ihracat taahhütlü finansman projeleriyle 63 milyar TL nakit kaynak sağladı.

Ülkemiz altın ekosistemine kazandırılması amacıyla yastık altındaki altınları Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi (KAD-SİS) ve Şube Altın Günleri ile toplayan Vakıf Katılım, ayrıca katılım finans ilkeleri çerçevesinde alternatif yatırım ürünleri kullanmak isteyen müşterilere sunulmak üzere hisse senedi işlemlerine ve TEFAS üzerinden yatırım fonlarına da aracılık ediyor.

Kuruldukları 2016 yılından bu yana katılım finans sektöründe yaptıkları atılımlarla büyük başarılara imza attıklarını belirten Mehmet Ali Akben, şunları söyledi: “Teknolojiye öncelik vermek suretiyle sektöre yenilik katacak ürün ve hizmetlerin geliştirilmesine önem veriyoruz. Bu kapsamda hizmete aldığımız Garantili Fon Transferi (GFT), yeni nesil dijital ödeme yöntemi olarak sektörde yerini aldı. Çekin, senedin çok daha ötesinde olan GFT’yle mal ve hizmet alımı yapan işletmelere garantörlük yapıyoruz. Yaptıkları satışın bedelini Vakıf Katılım garantisinde GFT ile tahsil eden işletmelerimizin, ödemelerini GFT’yle, vadesini beklemeden dijital olarak yapabilmelerine olanak sağlıyoruz. GFT ürünümüzle alacakların bölünerek ödemelerde kullanılmasının önünü açarak işletmelerimizin nakit akışlarını daha kolay yönetmelerini temin ediyoruz.”

Açılışa katılan Karabük Valisi Mustafa Yavuz yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bugün burada Vakıf Katılım ailesinin 188. şubesini hep birlikte açacağız. Kendilerine Karabük ilimize hoş geldiniz diyorum. Karabük ilimiz doğasıyla, sanayisiyle, turizmiyle, ticaretiyle Batı Karadeniz bölgemizin yıldızı konumunda. Türkiye İhracatçılar Birliği'nin verilerine göre 2023'ün ilk 10 ayında 38. olan bir ilimiz. Vakıf Katılım Bankamız da bu ticaret hacminin genişlemesine katkı sağlayacak. Az önce Genel Müdürümüz de bahsetti: Vakıf Katılım Bankamız ecdad yaigarı vakıflarımızın gelirleriyle oluşturulan bir katılım bankasıdır. Zaten dünyada katılım bankalarına karşı ilgi alakanın ne kadar arttığını görüyoruz. Ülkemizde de Vakıf Katılım Bankamızın piyasaya girmesiyle, 2016'dan bu yana, şubelerini artırarak devam ediyor. Bugün 188. şubesi ilimizde açılıyor. İlimizin ticaretine, ekonomisine, aynı zamanda iş dünyamıza katkı sağlayacağına inancımız tam. Vakıf Katılım ailesinin ilimizde büyüyerek, artarak devam etmesini diliyorum. "

Editör: Özenay Kahriman