Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Safranbolu Dağ ve Doğa Kulübü tarafından Asiye Hatun Yurdu, Katip Çelebi Yurdu ve Soğuksu Yurdunda kalan yaklaşık 80 kız öğrencinin katılımıyla doğa yürüyüşü düzenlendi. Safranbolu Bağlar ve Bulak bölgesini kapsayan yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşte Safranbolu’nun doğal güzellikleri öğrencilere tanıtıldı. Öğrencilere Safranbolu bağ evleri hakkında bilgi verildi.

Safranbolu Dağ ve Doğa Kulübü Başkanı Mehmet Kımır, öğrencilerin eğitim gördükleri şehri tanımaları için güzel bir etkinlik olduğunu belirtti. Kımır, “Şehrimize Türkiye’nin dört bir yanında binlerce öğrenci geliyor. Kimi 2 yıl, kimi 4 yıl bu şehirde yaşıyor. Bu şehrin havasını soluyor, suyunu içiyor, bu şehrin insanıyla bu kenti paylaşıyor. Eğitim gördükleri şehre yabancı kalmamalarını, eğitim süresince yaşadıkları şehrin doğasını, kültürünü tanımalarını ve bilmelerini istiyoruz.

Bu kapsamda Safranbolu Dağ ve Doğa Kulübü olarak Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile birlikte yurtlarda kalan öğrenciler için hafta sonu doğa yürüyüşü düzenleyerek UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun doğal güzelliklerini tanıttık. Kış ayında Safranbolu halkının Bağlar kısmında kaldıkları evleri hakkında da öğrencilerimize bilgiler verdik. Öğrencilerimizde gördükleri bu güzellikleri kendi şehirlerine ya da başka bir şehre gittiklerinde oradaki insanlara anlatacaklardır. Onlarda Safranbolu’nun bir turizm elçisi olmuş olacaklardır. Bundan sonra da bu tür faaliyetlerimizi sürdürmeyi planlıyoruz" dedi.