Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi, yetkili olduğu işyerlerinde işverenler ile görüşüp çalışanlara %34 ara zam uygulamasını hayata geçiriyor.

Dün Çelikoğlu D.Ç çalışanlarına ve bugün de Işık Çelik çalışanları olmak üzere toplamda 500 çalışanın maaşlarında %34 ara zam iyileştirmesi gerçekleştirildi.

Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanlığından yapılan açıklamada “Özçelik İş Sendikası olarak üyelerimizin maaş iyileştirmeleri yönünde bölgede örgütlü olduğumuz özel sektör demir çelik üreticileri ile yaptığımız görüşmelerden teker teker olumlu sonuçlar almaya devam ediyoruz.” Dendi.

“Taleplerimiz doğrultusunda dün Çelikoğlu Haddecilik çalışanlarına %34 maaş iyileştirmesi yapılmıştı.” Denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi;

“Bugünde, bölgemizin tanınmış iş insanlarından olan Özel sektör Haddeciler Dernek Başkanı Sayın Pehlivan Baylan’ın sahibi olduğu Işık Çelik çalışanların maaşlarına %34 ara zam gerçekleştirildi.

Şube Başkanımız Kenan Yılmaz’ın başkanlığında, Sayın Pehlivan Baylan ile bir süredir yaptığımız görüşmeler sonucunda Işık Çelik çalışanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi için yapılan %34 ara zam hayırlı olsun.

Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi olarak yetkili olduğumuz işyerlerinde üyelerimizin ücretlerinde iyileştirme görüşmelerimiz devam etmekte.”

Öte yandan Şube Başkanı Kenan Yılmaz ise “Ülkemiz ekonomik olarak bir darboğazdan geçmekte. Alım gücünün azaldığı bu piyasa şartlarında, Özçelik İş Sendikası olarak üyelerimizi enflasyona ezdirmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Yetkili olduğumuz işyerlerinde görüşmelerimiz devam ediyor ve yavaş yavaş sonuçlar alıyoruz. İşverenlere de emeğe karşı gösterdikleri saygı ve anlayıştan dolayı teşekkür ediyoruz. Sayın Genel Başkanımız Yunus Değirmencinin bize verdiği güç ve destekle en az %34 ara zam görüşmelerimiz devam edecek.” Şeklinde açıklama yaptı.

SIRA KARDEMİR ÇALIŞANLARINDA

Öte yandan içinde bulunduğumuz Temmuz ayının 5’inde Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığına bir yazı yazarak; Kardemir işçisi için %20 enflasyon artışının üzerine %14’de iyileştirme konularak, toplamda %34’lük bir zam istemişti.

Hükümetin asgari ücrete yaptığı %34 iyileştirmeyi Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi, yetkili olduğu tüm özel sektör demir çelik haddelerinde uygulatırken, Kardemir Yönetimine yaptıkları talebin ardından 15 gün geçmesine rağmen herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Kardemir A.Ş’de ilk Yönetim Kurulu Toplantısının 8 Ağustos tarihinde yapılacağına dikkat çekilirken, %34 ara zammın önümüzdeki maaşlara yetişmeyeceği de vurgulanıyor.

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra, sendikanın ara zam talebine 15 gündür sessiz kalan Kardemir Yönetiminin ise bu talebi ret etme ihtimali de konuşuluyor.