Karabük siyasetine her geçen gün katılanlar arasındaki yeni isimlerden bazıları dikkat çekmeyi başarıyor.

Bunlardan birisi de Murat Karagül.

Yeniceli iş insanlarından olan Murat Karagül, siyasete ilk olarak 2019 yerel seçimlerinde MHP’den İl Genel Meclis adayı olarak katıldı. Son yapılan yerel seçimlerde MHP’nin Yenice’deki İl Genel Meclis oyları 2 Bin 900 iken, Karagül’ün aday olduğu 2019’da ilçedeki İl Genel Meclis oyları 5 Bin 300’dü. 2019’da İl Genel Meclisi Üyesi seçilen Karagül, birkaç yıl sonra da MHP Yenice İlçe Başkanlığı görevini üstlendi.

14 Mayıs 2023 Genel seçimlerinde MHP’den Milletvekili Aday Adayı olan, fakat ikinci sıra adayı olarak konulan Murat Karagül, adaylıktan istifa etti ve bu nedenle MHP’den ihraç edildiği açıklandı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde de kendisine gelen teklif üzerine AK Parti Karabük Belediye Meclis Üyeliğine aday olmayı kabul etti. Belediye Başkanı seçilen Özkan Çetinkaya’nın, listesinden kontenjan belediye meclis üyesi seçilen Murat Karagül’ün şimdilerde ise adı Belediye Başkan Yardımcılığında geçiyor.

Seçimler sırasında Karabük’te oy kullanan Yenicelilere bir iftar yemeği veren Karagül, 2 Bine yakın hemşerisini bir araya toplamış ve AK Parti adayı Özkan Çetinkaya’nın elini güçlendirmişti.  

5 Yıl gibi kısa bir süre önce aktif siyasete başlamasına rağmen, girdiği iki seçimin de kazananı olarak çıkması dikkatleri üzerine çekmesine neden oldu.

Karabük siyasetinde iyi bir yer edinen Karagül, daha uzun bir süre isminden bahsettireceğe benziyor.     

4-80

2-141

3-102

1-175