Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası, bir süre önce işletme hakkı Safranbolu Belediyesi’nde olan şehrin girişindeki şu anda atıl halde bulunan, Şehitler Parkı içindeki eski Gerdan Restoranın olduğu müstakil binayı Başkan Elif Köse’den istemişti.

Belediye binasının son katında olan Safranbolu TSO’nun mevcut yeri ile Şehirler Parkı içindeki Gerdan Restoranın olduğu müstakil binanın karşılıklı kullanım hakkı olarak değiştirme teklifi yapılan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, konuyu belediye meclisinin gündemine taşıdı.

Safranbolu Belediye Meclisinin geçtiğimiz gün yapılan toplantısında gerçekleştirilen oylamada karar oy çokluğu ile reddedildi.

Safranbolu TSO’nun şu an bulunduğu kat belediye binasında olduğundan dolayı, bazı birimler buraya taşınarak Safranbolu Belediyesi’nde bir rahatlamaya yol açacaktı. Öte yandan Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası da çok daha güzel bahçe içinde müstakil bir binada hizmet verme imkanına kavuşacaktı.

Tüm bu olumlu sonuçlara rağmen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin bu projeye sıcak bakmamasından dolayı kararın oylamada ret alması, Safranbolu TSO meclisini ve üyelerini bir hayli üzdü.

Hem Safranbolu Belediyesi’nin hem de Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası için faydalı olacak böyle bir projenin birkaç kişi arasındaki şahsi husumet ve hırsları nedeniyle olumlu sonuçlanmaması önümüzdeki günlerde çok tartışılacağa benziyor.

Meclis toplantısında yapılan oylamada bazı meclis üyelerine ret oyu vermesi veya katılmaması için yaptırımlar uygulandığı da konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

Safranbolu TSO Açıklama Yaptı

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı ve kendilerine destek veren başta Belediye Meclis Üyelerine, Milletvekillerine, Siyasi Parti İl Başkanlarına isim isim değinilerek teşekkür edildi.

Safranbolu TSO Yönetim Kurulu adına yapılan açıklama da “Bilindiği üzere Safranbolu Ticaret Sanayi Odası Yönetimi olarak Üyelerimize daha kaliteli hizmet verebilmek adına Safranbolu Belediyesi ile, Protokol karşılığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilmiş olan eski Gerdan Restoran olarak bilinen yapıyı, Odamıza ait olan ve Safranbolu Belediyesi ile aynı binada bulunan hizmet binamızla karşılıklı kullanım hakkını yıllara sari yöntemiyle mülkiyet hakkı, kurumlar üzerinde kalmak kaydıyla talep etmiştik.

Safranbolu Belediye Meclis Toplantısı Ağustos ayı 2.birleşiminde bu talebimiz oy çokluğuyla reddedilmiştir.

Talebimize destek veren AK Parti Grubunun Meclis Üyeleri Muharrem Tünay, Birol Sarıvaz, Kadir Cefakar ve Nazmiye Dursunlar’a, Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyeleri Murat Özodabaş, Cemal Akarsu ve Orhan Kaynar’a, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri Erol Altuntepe, Mehmet Baki Duvan ve Serap Karaoğlu’na Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası adına teşekkür ederiz. Ayrıca müracaatımızın başından itibaren müracaatımıza olumlu bakan ve desteklerini esirgemeyen; AK Parti Milletvekili Cem Şahin, AK Parti Milletvekili D. Ali Keskinkılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Cevdet Akay, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Muhammed Yasin Aydın’a, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan Vekili Cenk Gedikoğlu ve Safranbolu İlçe Başkanı Erkan Canözü’ne, Odamız ve Üyelerine verdikleri desteklerden ötürü teşekkürü bir borç biliriz.

Safranbolu ve Safranbolu iş dünyası için çalışmaya ve projeler üretmeye devam edeceğiz.” Denildi.

Belediye Kendisi Yapıp İşletecek

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile ekibi dün 18 Mart Şehitler Parkında ve boş halde bulunan binada inceleme yaptı.

Yapılan incelemeyle ilgili “18 Mart Şehitler parkını, adına ve Safranbolu'ya yakışır bir hale getirmek için kollarımızı sıvadık. Park içerisinde yer alan yapıyı da halkımızın hizmetine sunacağımız tesis haline getireceğiz.” Açıklamada bulunuldu.

Karayolları Arsayı Geri Alabilir

Yaklaşık 10 Yıl önce Necdet Aksoy’un Belediye Başkanlığı döneminde Karayollarına ait olan arsanın kullanım hakkı uzun bir süreliğine belediyeye verilmişti ve Karayollarından kullanım hakkı alınan arsaya 18 Mart Şehitler Parkı yapılmıştı.

Safranbolu TSO’ya kazandırılması için geniş bir siyasi kesimin desteği alınmasına rağmen meclisten ret kararı çıkmasıyla verilmeyen 18 Mart Şehitler Parkı ve içindeki tesisin şimdi asıl sahibi olan Karayolları tarafından geri alınabileceği de gündeme gelmeye başladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü arsayı Belediyeden alırsa, Safranbolu TSO’nun kullanıma verilmesinin de tekrar gündeme geleceği konuşulanlar arasında yer alıyor.

Editör: Ergün Başkaya