Şahin, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi,

"Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, haklarına saygı göstermek ve toplumsal farkındalığı artırmak için eğitimden sağlığa, sosyal yardımdan istihdama, her alanda çalışmalarımızı durmaksızın sürdürüyoruz."

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Türkiye Yüzyılı’nda, engellilere yönelik politikaları daha çok güçlendirerek, engellilere uygun çevresel koşulları sağlamaya devam edip, onların sosyal hayata daha etkin bir şekilde katılımını teşvik edeceğiz." ifadelerine yer verdi. 

TBMM Anaya Komisyonu Üyeliği ve AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı görevini de yerine getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Bir toplumun gerçek gücü, içindeki her bireyin potansiyelini en üst düzeye çıkartması ve herkesin insan haklarına saygı göstermesiyle ölçülür. Birbirimize daha fazla anlayış göstermeli, dayanışma içinde olmalıyız. 

Bizler, engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı zorlukları anlamalı, onlara destek olmalı ve yaşadıkları hayatta eşit fırsatlara erişimlerini sağlamalıyız.

AK Parti’nin iktidara gelişiyle birlikte Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve “Sosyal Devlet” anlayışı ile engelli vatandaşlarımızın hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları için devrim niteliğinde kanuni düzenlemeler yapıldı.  Hayata geçirilen sosyal politikalar vesilesiyle engelli vatandaşlarımız, çok daha kapsamlı hizmetlerden istifade edebilme imkanı buldu.

Engelli bireyler, toplumumuzun önemli bir parçasıdır ve onların yaşam kalitesini artırmak hepimizin sorumluluğundadır. Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, haklarına saygı göstermek ve toplumsal farkındalığı artırmak için eğitimden sağlığa, sosyal yardımdan istihdama, her alanda çalışmalarımızı durmaksızın sürdüreceğiz.

Tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, onlara sevgi, saygı ve huzurlu bir yaşam diliyorum."