Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kurum müdürleri ile birlikte 18 Mart Şehitler parkını adına ve Safranbolu’ya yakışır bir yaşam alanı haline getirmek için kolları sıvadı.

Safranbolu Belediyesi, Başkan Elif Köse öncülüğünde çalışmalara başladığı andan itibaren çevreyi korumaya, güzelleştirmeye, insanların yararlanacağı işler yapmaya odaklanarak, sosyal belediyecilik örneği sergilemeye devam ediyor. Başkan Köse, Başkan Yardımcıları Halil Bakkal, Serkan Adabaş ve kurum müdürleri ile birlikte yaklaşık 20 bin metrekare alan üzerinde yer alan 18 Mart Şehitler parkını incelemeye gitti. Burada yapılan incelemeler ve istişareler doğrultusunda parkın, Safranbolu halkı için yeni bir konsept yaşam alanına çevrilmesine karar verildi.

Halk Kafenin Yer Aldığı Yaşam Alanı Yapılacak

Gün içerisinde yapılan incelemeler sonrasında, kamunun kullanıma açılacak olan 20 bin metrekare alanda mevcut çocuk parklarına ilave olarak, çocuk oyun parkurları, vatandaşların huzur içinde yürüyüş yapabileceği yollar, açık hava sinemalarının da yer alacağı amfi tiyatro, rahatça vakit geçirelecek halk kafe, park ve bahçe düzenlemesi, yeni nesil çardaklar ve oturma alanları gibi çalışmaların yapılacağı belirtildi. Öte yandan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, park içerisinde yer alan 2 katlı tesisin yeniden kullanıma açılması için gerekli talimatı verdi. Yaklaşık 250 kişiye hitap edebilecek sosyal tesisin çalışmaları kısa süre içerisinde başlayacak.

Editör: Özenay Kahriman