Karabük'ün tarihi ilçesi Safranbolu, 29 yıl önce UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesinin yıl dönümünü kutluyor. Safranbolu Belediyesi, 16 ve 17 Aralık tarihlerinde konferans, sergi, panel ve konser gibi etkinlikler düzenliyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, etkinlik programını açıkladı. Köse, 16 Aralık Cumartesi günü saat 19.00'da ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın vereceği konferansla başlayacaklarını, Kültürel Miras Derneği tarafından 17 Aralık Pazar günü saat 14.00'de açılacak olan "Safranbolu'da Zaman ve Mekan" konulu sergi ile devam edeceklerini, yine aynı gün saat 15.00'de Prof. Dr. Ruşen Keleş ile Prof. Dr. Özlem Karakul'un konuk olduğu panel ile etkinliklerine devam edeceklerini, akşam saat 20.00'de ise Grup 3 Hisar konserinin gerçekleştirileceğini söyledi.

Köse, "Safranbolu'nun UNESCO'ya dahil edilişinin 29. yılını hep birlikte kutluyoruz. Safranbolu Belediyesi olarak 16 ve 17 Aralık tarihlerinde konferanstan sergiye, panelden konsere Miras Kent Safranbolu'ya yakışır bir hafta sonu ile 29. yılımızı taçlandırıyoruz. Ücretsiz ve biletsiz olarak gerçekleştirilecek etkinliklerimize tüm komşularımızı bekliyoruz" dedi.

Safranbolu, 1994 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'ne giren ilk Türk şehri olmuştu. Safranbolu, tarihi evleri, çarşıları, kemer köprüleri, camileri, hamamları, çeşmeleri ve kültürel değerleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri.

Editör: Vasfiye Yılmaz