Safranbolu Belediyesi tarafından Devlet Sanatçısı Sadi Yaver Ataman vefatının 29. yılında anıldı.

Düzenlenen gecede Safranbolu erkek ve kadın halk oyunları ekibi gösterileri ile vatandaşlardan büyük alkış toplarken, 17 türküyü soluksuz seslendiren Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Ertan Hacısüleymanoğlu ise seyircileri kendisine hayran bıraktı.

Safranbolu’nun değeri Devlet Sanatçısı Sadi Yaver Ataman, vefatının 29. yılında Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde anıldı. Safranbolu Belediyesi ve Safranbolu Kültür ve Turizm vakfı ortaklığında düzenlenen programın sunuculuğunu Sadi Yaver Ataman’ın torunu Ataman Erkul yaptı.

Safranbolu erkek ve kadın halk oyunları gösterileri ile başlayan gecede, bağlamalarda Arif Balaban, Hasan Genç, kavalda Okan Alkan, meyde Emre Demirkol, kabak kemane ile kemençede Serhan Yılmaz, ritimde Mehmet Soygür ile birlikte sahneye çıkan gecenin solisti Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Ertan Hacısüleymanoğlu yurttan 17 türküyü seslendirdi.

İzleyenlerden büyük beğeniler toplayan gösteriler ve konser sonunda sahneye çıkarak konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse şunları söyledi:” UNESCO’ya dahil edildiğimiz 1994 yılında hayata gözlerini yumdu Sadi Yaver Ataman. Rahmetle, saygıyla, sevgiyle anılmayı hak eden bir insan. Somut olmayan kültürel mirasımıza sağladığı katkıdan dolayı anıyor, programda emeği geçen ve Devlet sanatçımızı andığımız geceye katılan tüm izleyicilerimize teşekkür ediyorum.”

Düzenlenen programın sonunda Devlet sanatçısı Sadi Yaver Ataman’ın torunu Ataman Erkul’a, halk oyunları ekibine, müzisyenlere ve 17 türküyü seslendiren Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Hacısüleymanoğlu’na plaketleri Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar tarafından verildi.